Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Πόσο βοηθά στη διακοπή του καπνίσματος;


Το αν και κατά πόσο το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να βοηθήσει έναν καπνιστή να κόψει το κάπνισμα, είναι κάτι που δεν έχει απαντηθεί ακόμη με σαφήνεια. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC), οι περισσότεροι ατμιστές εξακολουθούν να καπνίζουν.

To 58,8% των χρηστών ηλεκτρονικών τσιγάρων άνω των 18 ετών, δηλώνουν ότι καπνίζουν και κανονικά τσιγάρα. Μόλις το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν κόψει το κάπνσιμα (29,8%) ενώ το υπόλοιπο 11.4% αναφέρει ότι δεν έχει καπνίσει ποτέ κανονικό τσιγάρο.
Εντυπωσιακές είναι οι διαφορές ανά ηλικία! Ποσοστό 98.7% των χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου άνω των 45 ετών είναι πρώην καπνιστές, ενώ το 40% των νεότερης ηλικίας χρηστών (18-24 ετών), έκαναν την είσοδό τους στον χώρο του “τσιγάρου”, ατμίζοντας και όχι καπνίζοντας.
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θεωρούνται λιγότερο βλαβερά από τα συμβατικά, ωστόσο υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από το αν και κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν στη διακοπή του καπνίσματος.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της καμπάνιας Tobacco-Free Kids, κ. Matthew Myers επεσήμανε ότι τα δεδομένα σχετικά με τη χρησιμότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη διακοπή του καπνίσματος, παραμένουν περιορισμένα και αναποτελεσματικά.
"Tα δεδομένα του CDC υποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου στις ΗΠΑ, ατμίζουν παράλληλα με το κάπνισμα, αντί να αντικαθιστούν το κανονικό με το ηλεκτρονικό τσιγάρο», σημείωσε ο ίδιος. "Το εύρημα ότι το 40% των νέων ενηλίκων που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχουν καπνίσει ποτέ, εγείρει ανησυχίες ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να εισάγει τους νέους ενήλικες στη χρήση προϊόντων καπνού και στην εξάρτηση από τη νικοτίνη".
Σύμφωνα με στοιχεία του CDC, το ηλεκτρονικό τσιγάρο κάνει θραύση και στους εφήβους. Το 45% των μαθητών Λυκείου αναφέρουν ότι έχουν δοκιμάσει ηλεκτρονικό τσιγάρο, ενώ το 24% είναι ήδη ατμιστές.
“Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν μπορεί να έχει οφέλη, όταν κάποιος το χρησιμοποιεί σε συνδυασμό με το κανονικό τσιγάρο. Επίσης, δεν έχει οφέλη αν μυεί τους νέους ανθρώπους στον κόσμο του καπνού".
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΟΥ τον περασμένο Αύγουστο (http://www.who.int/fctc/cop/cop7/FCTC_COP_7_11_EN.pdf?ua=1&ua=1), διαβάζουμε χαρακτηριστικά: «τα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών συσκευών παροχής νικοτίνης, ως μέσου διακοπής του καπνίσματος είναι λιγοστά και χαμηλής ασφάλειας, γεγονός που καθιστά δύσκολο να εξαχθούν αξιόπιστα συμπεράσματα".
Όλα αυτά στις ΗΠΑ, γιατί στη Μεγάλη Βρετανία πολλοί γιατροί έχουν υποστηρίξει το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως μέσο διακοπής του καπνίσματος, θεωρώντας πως οι κίνδυνοι από το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι αμελητέοι.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 3:20 μ.μ. . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Πόσο βοηθά στη διακοπή του καπνίσματος; �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery