Συνάντηση εργασίας για το Νέο Νοσοκομείο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση εργασίας για το Νέο Νοσοκομείο

    Συνάντηση εργασίας για την πορεία των εργασιών του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, αλλά και των συνοδών έργων, που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με πρωτοβουλία της Διαχειριστικής Ενότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Παρέστησαν, εκτός από τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής Κώστα Λέμα, ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Βασ. Καθαροσπόρης και Πολεοδομίας Γ. Μπουραντάς, ο αντιπρόεδρος της  ΔΕΥΑΧ Μιχ. Κεράτσας και συνεργάτες τους, εκπρόσωποι από τις Κτιριακές Υποδομές, την Κοινοπραξία κατασκευής του έργου και ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παν. Τζαφέρος.
    Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, το κτιριακό μέρος του Νέου Νοσοκομείου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει να έρχεται ο εξοπλισμός του, όπως προβλέπεται από την δημοπράτησή του. Παράλληλα όμως πρέπει να γίνουν και τα συνοδά έργα, για τα οποία η παρούσα Δημοτική Αρχή φρόντισε να υπάρχει ετοιμότητα και να δημοπρατηθούν, στο πλαίσιο Κοινοτικών Προγραμμάτων.

    Ήδη, η ΔΕΥΑΧ έχει συντάξει μελέτες για αποχετεύσεις ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων και όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, η κατασκευή τους θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, θα ενισχυθεί το δίκτυο ύδρευσης, ενώ έχουν γίνει ενέργειες για μεταφορά των δικτύων ΔΕΗ και ΟΤΕ. Επιπλέον, σύμφωνα με το Σχέδιο Πόλης, ο Δήμος Χαλκιδέων έχει χαράξει το δρόμο που θα συνδέσει το Νέο Νοσοκομείο με την Παράκαμψη Χαλκίδας και έχει ετοιμάσει και υποβάλλει τη σχετική μελέτη, στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας .     Μάλιστα,επισημάνθηκε ότι ένα μέρος του δρόμου αυτού, θα αποτελέσει υποέργο της συνολικής εργολαβίας κατασκευής του Νέου Νοσοκομείου.
    Σημειώνεται ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έχει προχωρήσει εδώ και ένα χρόνο σε επαφές με ιδιοκτήτες, για την απαλλοτρίωση ακινήτων απέναντι από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, προκειμένου να κατασκευαστεί κόμβος στην οδό Στύρων. Αμέσως μετά τη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα, έγινε επίσκεψη στο Νέο Νοσοκομείο και στα σημεία που θα κατασκευαστούν τα συνοδά έργα.

    Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, τόνισε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή θεωρεί ζωτικής σημασίας το έργο του Νέου Νοσοκομείου, όχι μόνον για την περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Εύβοια και για το λόγο αυτό από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα, πίεσε προς κάθε  κατεύθυνση να προχωρήσουν οι εργασίες. Ταυτόχρονα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων και η ΔΕΥΑΧ φρόντισαν να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για τα συνοδά έργα, δεδομένου ότι μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής Δημοτικής Αρχής, δεν είχε γίνει η παραμικρή ενέργεια. Το έργο ήταν σταματημένο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και κινδύνευε να απενταχθεί και να επιστραφεί όλο το ποσό της Ευρωπαϊκής Συμμετοχής που είχε απορροφηθεί (22 εκατομμύρια Ευρώ).





                                                                                                                                                                                                        
  Γραφείο Τύπου
 Δήμου Χαλκιδέων 

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages