Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Νερό: Πώς επηρεάζει τον Δείκτη Μάζας Σώματος – Πόσο πρέπει να πίνετε

Το νερό δεν είναι μόνο πηγή ζωής αλλά και ο καλύτερος σύμμαχος στη μάχη με τα περιττά κιλά, καθώς δρα ως φυσικός λιποδιαλύτης.

Αμερικανική μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που δεν ήταν επαρκώς ενυδατωμένα, είχαν υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος και 50% περισσότερες πιθανότητες παχυσαρκίας, συγκριτικά με εκείνους που έπιναν αρκετό νερό.

Οι ερευνητές για να καθορίσουν την κατανάλωση νερού, μελέτησαν δείγματα ούρων που είχαν δώσει στο πλαίσιο της μελέτης U.S. National Health and Nutrition Examination Survey 2009-2012, περισσότεροι από 9.500 συμμετέχοντες, ηλικίας 18-64 ετών. Σχεδόν το ένα τρίτο ήταν ανεπαρκώς ενυδατωμένοι.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι, τα επαρκώς ενυδατωμένα άτομα είχαν ΔΜΣ κατά μέσο όρο 28, έναντι 29 όσων δεν ήταν επαρκώς ενυδατωμένοι.

«Αν και η μελέτη δεν αποδεικνύει σχέση αιτίου-αποτελέσματος, πιστεύουμε ότι τα παχύσαρκα άτομα έχουν συμπεριφορές που τα αποτρέπουν από το ενυδατώνονται σωστά. Ίσως για παράδειγμα να τρώνε, όταν κατ' ουσίαν διψάνε» εξηγεί η Δρ Ταμμι Τσανγκ, επίκουρη καθηγήτρια Οικογενειακής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας.

Αντιθέτως, όσοι πίνουν αρκετό νερό νιώθουν πληρότητα και τείνουν να τρώνε λιγότερη ποσότητα τροφής. Επίσης, κάποιος που είναι επαρκώς ενυδατωμένος ίσως γενικώς να ακολουθεί ένα μοντέλο υγιεινής διατροφής.

Η ερευνήτρια δίνει και μια απλή συμβουλή για το πως μπορούμε να ελέγχουμε τα επίπεδα ενυδάτωσης στον οργανισμό μας. «Παρατηρήστε την απόχρωση των ούρων σας. Αν είναι ανοιχτόχρωμα, τότε πίνετε αρκετό νερό. Αν είναι σκουρόχρωμα, τότε μάλλον δεν πίνετε αρκετό» λέει.

Και συμπληρώνει ότι η κατανάλωση αρκετών υγρών θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διατροφικών συμβουλών για απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες για την κατανάλωση νερού, που ποικίλουν ανά χώρα και γεωγραφική περιοχή, η ημερήσια πρόσληψη θα πρέπει να κυμαίνεται ημερησίως στα 3,6 λίτρα για τους άνδρες και στα 2,6 για τις γυναίκες, συνδυαστικά από όλες τις διαθέσιμες πηγές υγρών και στερεών.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Family Medicine.
*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 8:30 π.μ. . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Νερό: Πώς επηρεάζει τον Δείκτη Μάζας Σώματος – Πόσο πρέπει να πίνετε �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery