Χρηματοδότηση 1.050.000 € για την αποκατάσταση και συντήρηση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χρηματοδότηση 1.050.000 € για την αποκατάσταση και συντήρηση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας

Εγκρίθηκε σήμερα  από το  Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης ο προϋπολογισμός ύψους  1.050.000 € για το έργο «Αποκατάσταση και συντήρηση δομικού υλικού του αρχαίου θεάτρου Ερέτριας».

Μνημείο  υπερτοπικού ενδιαφέροντος και σημασίας - ενταγμένο στον Προσωρινό Κατάλογο Μνημείων της UNESCO- το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας αποτελεί το μοναδικό μνημείο του είδους του στην Π.Ε. Ευβοίας και ένα από τα  λιγοστά δείγματα σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η αποκατάσταση και αξιοποίηση του Θεάτρου αφενός προστατεύει και αναδεικνύει κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αφετέρου λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης για την οικονομία της Εύβοιας αποτελώντας  πόλο έλξης πολιτιστικού τουρισμού στην περιοχή ενώ από την κατασκευή του έργου θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας, τόσο κατά την φάση υλοποίησης του όσο και κατά την λειτουργία και συντήρηση του.

Το έργο είναι σε συνέργεια με το τρέχον έργο «Ανάπλαση, ανάδειξη και συντήρηση αρχαιολογικών χώρων Ν. Κλιτυός Ακρόπολης Ερέτριας (2007-2013) και εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο Ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων Ερέτριας με σκοπό την οργάνωση αρχαιολογικού πάρκου στον βόρειο τομέα της αρχαίας πόλης και ενοποίηση των αναδεδειγμένων μνημείων εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου συνίσταται στο σύνολο των τεχνικών και επιστημονικών διαδικασιών για:
 1. Την προστασία του μνημείου, την αντιμετώπιση των δομικών και οικοδομικών προβλημάτων του και την αποφυγή περεταίρω επιδείνωσης της φθοράς του.
2. Την  αποκατάσταση της μορφής του μνημείου με την συντήρηση και συμπλήρωση των δομικών στοιχείων του.
3. Την  εξασφάλιση πρόσβασης των επισκεπτών και τη δυνατότητα μελλοντικής επιλεκτικής χρήσης του μνημείου.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας

Ακριώτης Γιώργος
Λιβανίου Ζωή
Πρατσόλης Αναστάσιος

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages