Στην Ιστιαία η 4η ετήσια εσπερίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στην Ιστιαία η 4η ετήσια εσπερίδα της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος

Με την παρουσία και τον ενδιαφέροντα χαιρετισμό της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κας Λίνας Ευσταθίου, διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας (28/11) η 4η ετήσια εσπερίδα που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. Με προεξάρχοντα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ.κ Χρυσόστομο η εκδήλωση που έλαβε χώρα  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ιστιαίας, σημείωσε απόλυτη επιτυχία συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των συγκεντρωθέντων.

Το θέμα της εσπερίδας είχε τίτλο «Ο Θεός του Κόσμου και ο Κόσμος του Θεού: Η εκκοσμίκευση του Λόγου του Θεού, ως κίνδυνος πνευματικής αλλοτρίωσης του ανθρώπου και αίρεση». Εισηγητές της εσπερίδας εκτός του  Μητροπολίτη Χαλκίδος  ήταν ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Βουτσιλάκος, η εκπαιδευτικός κα Ιωάννα Αθανασίου και ο Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Στεφόπουλος.

Στο σύντομο αλλά μεστό χαιρετισμό της η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού τόνισε  μεταξύ άλλων:
«Ζούμε μία σύγχρονη Βαβέλ βιωμάτων και πληροφοριών με τον αποπροσανατολισμό να καιροφυλακτεί σε κάθε μας βήμα. Συνθήκες απόγνωσης και αδιεξόδου χαρακτηρίζουν την εποχή μας. Για τη λύση τέτοιου είδους προβλημάτων, απαιτείται η επιστράτευση των ψυχικών και πνευματικών μας εφεδρειών, που δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε παροπλίσει, παρασυρμένοι από την καταιγίδα πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά και από παντού. Πληροφορίες που πολλές φορές πλασματικά εμφανίζονται προερχόμενες από πνευματικά καταφύγια φωτισμένα από τον Λόγο του Θεού και αγκαλιασμένα από την Εκκλησία. Εδώ ακριβώς εντοπίζεται ακόμη μία παγίδα, που μεταξύ των πολλών άλλων μας οδηγεί σε ολέθριους αποπροσανατολισμούς. Μοναδικό αντίδοτο η παρουσία της Εκκλησίας μας με το γνήσιο πρόσωπό της και τις πραγματικές προθέσεις της για παροχή πνευματικής βοήθειας στο ποίμνιό της.»

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages