Περίπατος: είναι καλύτερος για το σώμα ή για το μυαλό; - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Περίπατος: είναι καλύτερος για το σώμα ή για το μυαλό;

Ενας ωραίος περίπατος στην πόλη, μια ηλιόλουστη μέρα ή κάποια δροσερή νύχτα, συνήθως μας γεμίζει με αισθήματα ευφορίας. Γιατί όμως μια βόλτα με τα πόδια είναι τόσο ευεργετική για την διάθεση μας;

Οι έρευνες δείχνουν ότι... δικαιολογημένα αισθανόμαστε ωραία, αφού τα οφέλη μιας μικρής βόλτας με τα πόδια είναι τεράστια.

Δείτε παρακάτω τα 4 βασικότερα:

1. Φτιάχνει την διάθεση

Σε μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε, οι ερευνητές εκτέλεσαν τρία πειράματα σε εκατοντάδες φοιτητές για να εξετάσουν αν το περπάτημα τους δίνει ένα... boost στην διάθεση. Οι συμμετέχοντες δεν γνώριζαν τον σκοπό του πειράματος, αφού είχαν ενημερωθεί πως συμμετέχουν σε άλλο είδος έρευνας. Ενας μικρός περίπατος διάρκειας μόλις 12 λεπτών εμφάνισε αποτελέσματα που εντυπωσίασαν τους επιστήμονες. Αυξημένη αυτοπεποίθηση, διαχυτικότητα αλλά και ενεργητικότητα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που εμφάνισαν όσοι περπάτησαν, αντί να κάνουν το τεστ καθιστοί.

2. Αυξάνει την δημιουργικότητα, ειδικά όταν ψάχνουμε να βρούμε κάποια λύση

Σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το περπάτημα αυξάνει σημαντικά την δημιουργικότητα, δίνοντας έμπνευση σε αντίθεση με την καθιστική ζωή. Μια βόλτα λίγων λεπτών μπορεί να βοηθήσει να δούμε τα πράγματα πιο... καθαρά, να σκεφτούμε σφαιρικά και να βρούμε την λύση σε αυτό που ψάχνουμε. Η αύξηση της δημιουργικότητας στην έρευνα εμφάνισε ποσοστά που άγγιξαν έως και το 60%, όταν οι συμμετέχοντες περπατούσαν.

3. Ενεργοποιεί τις συνδέσεις των εγκεφαλικών κυττάρων

Μπορεί μια απλή βόλτα στην πόλη, μια απλή καθημερινή διαδικασία, να βοηθήσει την εγκεφαλική λειτουργία; Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν κυρίως σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, ένας περίπατος μπορεί να ενεργοποιήσει τις συνδέσεις των νευρώνων του εγκεφάλου, που τείνουν να ασθενούν κατά την γήρανση. Οι βόλτες μας κρατάνε νέους.

4. Δίνει κατάλληλο... ρυθμό στην σκέψη

Η συγκεκριμένη έρευνα γύρω από το περπάτημα είναι ίσως και η πιο ενδιαφέρουσα. Μερικές φορές το μυαλό μας «τρέχει», ενώ κάποιες άλλες «κολλάει». Ο ρυθμός του βαδίσματος, σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων, είναι ο κατάλληλος οδηγός για την σκέψη μας. Οταν περπατάμε, διατηρούμε ένα σταθερό ρυθμό που βοηθάει το μυαλό μας να συντονιστεί επίσης σε μια... συγκεκριμένη ταχύτητα. Αν λοιπόν θέλουμε να σκεφτούμε ήρεμα και καθαρά, ένας περίπατος θα βοηθούσε αρκετά.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages