Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας παρέδωσε στην Ελληνική Αστυνομία ειδικό ψυχομετρικό εργαλείο για την υποστήριξη των αστυνομικών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας παρέδωσε στην Ελληνική Αστυνομία ειδικό ψυχομετρικό εργαλείο για την υποστήριξη των αστυνομικών

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας παρέδωσε στην Ελληνική Αστυνομία ειδικό ψυχομετρικό εργαλείο για την υποστήριξη των αστυνομικών
Η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε σήμερα (24 Νοέμβριου 2016), από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), ειδικό ψυχομετρικό εργαλείο, με σκοπό την υποστήριξη των αστυνομικών για τη διαχείριση στρεσογόνων παραγόντων, που απορρέουν από την καθημερινή άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης», παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, καθηγητής Παναγιώτης Τσάκωνας παρέδωσε το ψυχομετρικό εργαλείο στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Στο χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης ανέφερε μεταξύ άλλων:
«…δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω δημόσια για τη διαχρονική και πολυεπίπεδη βοήθεια και προσφορά του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, αλλά και πιο συγκεκριμένα για την οικονομική στήριξη αυτής της προσπάθειας, της προμήθειας των ψυχομετρικών τεστ….
...μετά την έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕ.ΜΕ.Α. για αγορά 4.000 τέτοιων ψυχομετρικών τεστ, «ζωών» όπως τα λένε οι ψυχολόγοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε πλέον στα χέρια των ειδικών, αυτό το εργαλείο προς άμεση αξιοποίησή του….
…. είναι ένα μέσο για να διαπιστώσουμε εάν πραγματικά υπάρχει κάποια σοβαρή ένδειξη, έτσι ώστε μετά να δώσουμε τη δέουσα προσοχή και να περιφρουρήσουμε το σημαντικότερο, το πολυτιμότερο αγαθό που υπάρχει, που είναι η ζωή πάνω από όλα αλλά και η ψυχική υγεία. Αυτό επιδιώκουμε μέσα από τη συγκεκριμένη δράση. Είναι μία, κοινωνικού χαρακτήρα, παρέμβαση, που αναδεικνύει θέλω να πιστεύω, το ενδιαφέρον τόσο της Πολιτικής Ηγεσίας, όσο και της Φυσικής Ηγεσίας».
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
« ..την ηθική αξία αυτής της συνεισφοράς του ΚΕ.ΜΕ.Α., κυρίως όσον αφορά στην επιστημονική γνώση αιχμής που έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε μέσω των ψυχομετρικών τεστ για ένα εξαιρετικά μεγάλο εύρος περιπτώσεων και δειγμάτων, που θα καλύψει τουλάχιστον την επόμενη διετία, με μια δυνατότητα επέκτασης, όταν αυτό χρειαστεί για τα επόμενα χρόνια..».
Ακολούθως ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας στο χαιρετισμό του δήλωσε:
«Ο βασικός λόγος, η αιτία που βρισκόμαστε σήμερα εδώ σ’ αυτή την αίθουσα, εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που διαρκώς καταβάλλονται προκειμένου να εξασφαλίσουμε για το προσωπικό μας, για τους συναδέλφους μας, τις βασικές προϋποθέσεις προστασίας, στήριξης και φροντίδας που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη και ψυχοφθόρα καθημερινή υπηρεσιακή τους αποστολή.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προσφορά των ψυχομετρικών τεστ, τα οποία προσφέρει για το σκοπό αυτό, το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, αποδεικνύοντας, για μια ακόμη φορά, πως συμμερίζεται τις αγωνίες μας και συνδράμει τις προσπάθειες της Πολιτικής και της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τη στήριξη του προσωπικού του.
Η προσφορά αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου ότι πρόκειται για ψυχομετρικά τεστ ιδιαίτερου επιστημονικού βάρους, τα οποία μπορούν θα αξιοποιηθούν ουσιαστικά και για την έγκαιρη εκτίμηση του επιπέδου επαγγελματικής κόπωσης του προσωπικού και ως εκ τούτου θα συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή επιλογή της διοίκησης αναφορικά με τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες αποφόρτισης και το είδος της υπηρεσιακής φροντίδας που επιβάλλεται να παρασχεθεί σε κάθε περίπτωση, ώστε να μετριαστούν ή και να εξαλειφθούν οι συνέπειες της σύμφυτης με την καθημερινή αστυνομική δράση ψυχολογικής πίεσης που μοιραία ασκείται, ιδίως στο προσωπικό των κατεξοχήν «μάχιμων» Υπηρεσιών του Σώματος.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, τον Διευθυντή και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕ.ΜΕ.Α. για την πρωτοβουλία τους και να διαβεβαιώσω όλους και ιδίως το προσωπικό πως η μέριμνα και η φροντίδα της διοίκησης προς αυτό είναι διαρκής και αποτελεί πρωταρχικό μέλημά μας. Σας ευχαριστώ.»
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού Υποστράτηγος (Υ.Γ.) Ηλίας Μαλεβίτης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), Ιωάννης Κατσιαμάκας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), Γρηγόριος Γερακαράκος.
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, η Προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Γεώργιος Σκανδαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Βασίλειος Τζίγκος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Υποστράτηγος Εμμανουήλ Γρηγοράκης και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης.
Επιπλέον, παραβρέθηκαν ο βοηθός Προϊσταμένης Επιτελείου, Ταξίαρχος Γεώργιος Τηλέλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Ταξίαρχος Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος, ο Διευθυντής του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών, Ταξίαρχος (Υ.Γ.) Αθανάσιος Μπαδέκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού, Αστυνομικός Διευθυντής Μιχαήλ Λαδομένος και άλλοι Αξιωματικοί.
Από πλευράς του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας παρέστησαν επιπλέον ο Διευθυντής του Κέντρου, Υποστράτηγος ε.α. Βασίλειος Γκρίζης και ο Αναπληρωτής Διευθυντής Παναγιώτης Τρυφιώτης.
Σημειώνεται ότι την εφαρμογή του ψυχομετρικού εργαλείου θα αναλάβει ειδική ομάδα Ψυχολόγων του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages