Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Σε ισχύ η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης χαιρετίζει με ικανοποίηση την ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα, που σηματοδότησε η 4η Νοεμβρίου 2016. Η θέση σε ισχύ της Συμφωνίας του Παρισιού, που φέρει την υπογραφή 196 χωρών, βάζει τις βάσεις για τη συντονισμένη, σε παγκόσμιο επίπεδο, μάχη ενάντια στις δυσμενείς επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής. Για τους φτωχούς λαούς  που ζουν στην «πρώτη γραμμή» της κλιματικής αλλαγής, η συμφωνία αυτή δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι κυβερνήσεις οφείλουν, μέσα από την εφαρμογή της συμφωνίας, να δείξουν το δρόμο για τη μετάβαση σε μια κοινωνία όπου η ενέργεια θα προέρχεται στο 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζονται στοχευμένες  χρηματοδοτικές συνεισφορές από όλες τις πλευρές, που θα βοηθήσουν τις φτωχότερες χώρες να μειώσουν τις εκπομπές και να προσαρμοστούν στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής με ένα κοινωνικά πιο δίκαιο τρόπο. Έτσι αντιμετωπίζεται παράλληλα με επιτυχία και η μεταναστευτική ροή λόγω κλιματικής αλλαγής.


Ωστόσο, παρά την αυτονόητη σημασία που έχει η εφαρμογή μιας παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα, τα περιβαλλοντικά κινήματα, τα κινήματα πολιτών και οι κυβερνήσεις, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε: αντιθέτως, όλοι μας οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, στον απόηχο της πανηγυρικής έναρξης της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Μαρόκο. Η αντιμετώπιση του προβλήματος από κοινού είναι αυτή που θα ενδυναμώσει το όραμα για ένα μέλλον περιβαλλοντικά φιλικό και χωρίς κοινωνικές αδικίες.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 3:20 μ.μ. . Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Σε ισχύ η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery