Χειροτονία Διακόνου απο τον Μητροπολίτη Χαλκίδος στο χωριό Κεράμεια της Βορείου Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χειροτονία Διακόνου απο τον Μητροπολίτη Χαλκίδος στο χωριό Κεράμεια της Βορείου Εύβοιας

Στην Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κεράμειας του Δήμου Μανουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Βορείου Ευβοίας, μετέβη το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τους Διακ. Νεκτάριο Ευγενικό και Ιωάννη Κάββαλο, όπου και χοροστάτησε στην ακολουθία του Ορθρου, προέστη στην τελεσθείσα Θεία λειτουργία και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του εκ Παπάδων Νηλέως καταγομένου κ. Αθανασίου Γερογιάννη, αποφοίτου της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και εγγάμου.
Κατά την άφιξή του στην Ενορία ο Σεβασμιώτατος, έγινε δεκτός από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγαίων και Νηλέως Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λιάσκο και πολλούς κληρικούς της Περιφερείας.

Κατά την προσφώνησή του ο νέος Διάκονος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την στήριξη που του παρείχε σετου την πορεία προς την Ιερωσύνη, τους ιερείς που τον βοήθησαν παντοιοτρόπως να προχωρήσει στην ιερατική ζωή, και την οικογένειά του, ενώ ανέθεσε κάθε του ελπίδα στην Θεοτόκο.
Ο Σεβασμιώτατος αντιφωνώντας, ανέφερε ότι το όνομα του κατά την ημέρα εκέινη εορτάσαντος Προφήτη Αβδιού σημαίνει υπηρέτης Θεού και τον συμβούλευσε να παραμείνει καθ' όλη την ιερατική του ζωή, γνήσιος υπηρέτης Θεού. Επίσης με αφορμή το ευαγγελικό ανάγνωσμα, του συνέστησε πως θα πρέπει να προσκολληθεί στον Ιησού για να τελεσφορήσει το ιερατικό του έργο. Δεν παρέλειψε δε να πληροφορήσει το εκκλησίασμα ότι, ως εφημέριος, ο π. Αθανάσιος θα παραμείνει άμισθος, λόγω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας και της αναστολής των διορισμών εφημερίων από το Κράτος.
Όλοι οι εκκλησιαζόμενοι ανεφώνησαν με ενθουσιασμό το ΑΞΙΟΣ στον νεοχειροτονηθέντα, ενώ λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε και την χειροτονία του π. Αθανασίου εις Πρεσβύτερον, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά την πανήγυρη του Αγίου Ανδρέου (Τετάρτη 30 Νοεμβρίου) στην Ι. Μονή Γαλατάκη και την μετά ταύτα εγκατάσταση του π. Αθανασίου, ως νέου Εφημερίου της Κεράμειας, εις διαδοχήν του αφυπηρετήσαντος Πρεσβ. Αθανασίου Βασιλείου.
Στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7, έψαλλαν θαυμάσια οι κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου και κ. Αθανασίος Παπαγεωργίου, με την συνοδεία και ιεροψαλτών της περιοχής.


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΑΛΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΪΔ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ
Φωτογραφία: Χρήστος Βασιλείου – Λάρισα
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, στην Ι. Μονή Οσίου Δαβίδ του Γέροντος Λίμνης, έλαβε χώρα Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με την συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, επί τη συμπληρώσει 25 ετών από την οσιακή κοίμηση του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, διατελέσαντος Ηγουμένου της Ι. Μονής.
Τους αγίους Αρχιερείς πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, πατέρες από το Άγιον Όρος, την Κύπρο, την Ι. Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως και πλήθος πιστών απ’ όλη την Πατρίδα μας.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Καρυστίας κ. Σεραφείμ, αναφερθείς, μεταξύ άλλων, και στην έννοια και σημασία του τάματος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, όλοι εξήλθαν από τον Ιερό Ναό και μετέβησαν μπροστά τον Τάφο του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου, όπου και εψάλη το Μνημόσυνο.
Μετά το μνημόσυνο, ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τους Κληρικούς και την Αδελφότητα της Ι. Μονής, ενώ ευχήθηκε σύντομα να πανηγυρίσουμε και την υπό του Πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου επίσημη Αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιακώβου. Στο άκουσμα αυτών των λόγων, σύμπας ο λαός του Θεού, αυθόρμητα ανεβόησε «ΑΓΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ».
Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Ηγούμενος π. Γαβριήλ και οι Πατέρες της Μονής είχαν φροντίσει για την παρασκευή και διανομή προς όλους τους προσκυνητές κολλύβων, κερασμάτων και φαγητού.



Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και ιδιαιτέρως στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και αφού επέστρεψε από την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ, μετέβη στα Φύλλα Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού του πανηγυρίζοντος Ι. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων, ιδιαιτέρας πατρίδος του εθνεγέρτη Επισκόπου Ευβοίας Νεοφύτου Αδάμ και του ναυμάχου πυρπολητή Ανδρέα Μιαούλη, ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος, στο οποίο κήρυξε τον θείο λόγο.
Αμέσως μετά, ακολούθησε Λιτανεία της Ι. Εικόνος της Θεοτόκου, ανά τας οδούς των Φύλλων, ενώ στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμάσια ο Πρεσβ. Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης, Κληρικός της γειτονικής Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και ο Ιεροψάλτης του Ι. Ναού κ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης.
Την επομένη ημέρα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου και των Εφημερίων του Ι. Ναού και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.
Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε και στην τελεσθείσα επίσημη Δοξολογία, προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας, ενώπιον της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας της Πόλεως και του Νομού, μετά το τέλος της οποίας όλοι μετέβησαν στο Ηρώο Πεσόντων, όπου και ετελέσθη η καθιερωμένη Επιμνημόσυνη Δέηση.

ΕΝΑΡΞΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016-2017
Το απόγευμα της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2016, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Αρχιμ. Αιμιλιανό χρήστου -Προϊστάμενο, τον Οικον. Αθανάσιο Τρίκκα – Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό τέλεσε τον Αγιασμό της έναρξης των Βιωματικών Ομάδων Γονέων του Κέντρου Στηρίξεως Οικογενείας (ΚΕ.Σ.Ο.) της Ι. Μητροπόλεως.
Οι Ομάδες αυτές λειτουργούν και στο χώρο του Κέντρου στη Νέα Αρτάκη αλλά και στη Χαλκίδα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, με επικεφαλής τον εθελοντή της Ι. Μητροπόλεως, Σχολικό και Οικογενειακό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Χαρμαντά.
Αμέσως μετά τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος έλαβε το λόγο, κατά τον οποίο επεσήμανε πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα της Ι. Μητροπόλεως αποτελεί ένδειξη της φροντίδος για τον μεγάλο και σπουδαίο θεσμό της Οικογενείας, ενώ εξήρε την εθελοντική και συνεχή προσφορά του κ. Αναστασίου Χαρμαντά και σε αυτό το μετερίζι δράσης της τοπικής μας Εκκλησίας.
Ο κ. Χαρμαντάς έλαβε στη συνέχεια τον λόγο και αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, εξήγησε τα της λειτουργίας των Ομάδων.
Οι Βιωματικές Ομάδες Συμβουλευτικής των Γονέων λειτουργούν χωρίς οικονομική συνεισφορά των συμμετεχόντων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22210.42590 και 6974.329740.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ
Με μεγαλοπρέπεια και σεβασμό στην κολλυβαδική παράδοση εόρτασε το πανέμορφο Νησί της Σκιάθου, πολύτιμο μέρος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος την Πολιούχο και Προστάτιδά του Παναγία την Εικονίστρια, το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου 2016.
Για την εορτή μετέβη στο Νησί, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης, ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου το πρωί ο π. Ιωάννης λειτούργησε στην ιστορική Ι. Μονή της Ευαγγελιστρίας Σκιάθου και αμέσως μετά μετέβησαν με τον Ηγούμενο π. Ιωσήφ και όλον τον Κλήρο της Νήσου στον Ενοριακό Ι. Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου εψάλη η Παράκλησις και στη συνέχεια ανεχώρησε η Ιερά Πομπή με την Ι. Εικόνα της Εικονιστρίας Θεομήτορος, για το ομώνυμο Μοναστήρι, μετόχιο τώρα της Ι. Μονής Ευαγγελιστρίας.
Στις 8.00 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής 20 Νοεμβρίου, ετελέσθη στην Ι. Μονή Παναγίας της Εικονίστριας η ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, της Λιτής και της Αρτοκλασίας, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο π. Ιωάννης.
Πριν τα ξημερώματα, στις 2.30 π.μ. της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου, ετελέσθη στην Ι. Μονή ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής π. Ιωσήφ Κατσούρα, βοηθούμενο από τον διάκονο π. Γεράσιμο, έως τις 6.00 το πρωί.
Αμέσως μετά, η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Εικονίστριας με επικεφαλής τον π. Ιωσήφ και τη συνοδεία πολλών προσκυνητών επέστρεψε στην Πόλη της Σκιάθου.
Στον Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών, το πρωί της Δευτέρας προεξήρχε της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο π. Ιωάννης, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ξεκίνησε μια μεγάλη Λιτανεία με σύσσωμο το λαό της Σκιάθου, η οποία κατέληξε και πάλι στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό , όπου εναποτέθηκε το Ι. Εικόνισμα της Παναγίας στο Προσκυνητάριό της, όπου και φυλάσσεται κατά την διάρκεια ολοκλήρου του έτους.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ
Γίνεται γνωστό στους ευλαβείς χριστιανούς της Τοπικής μας Εκκλησίας ότι στις 30 Νοεμβρίου πανηγυρίζει με λαμπρότητα ο Ι. Ναός του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, της Ενορίας Μαλακώντα Ερετρίας, σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
7.30 μ.μ. Προεόρτιος ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ.
ΤΡΙΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
6.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος και, εν συνεχεία, Λιτάνευση της Ι. Εικόνος του Αγίου Ανδρέου.
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν στις ανωτέρω Ιερές Ακολουθίες και να τιμήσουν τον Πρωτόκλητο και Πανεύφημο Απόστολο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου του Θαυματουργού, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016
6:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου.
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016
7:00 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί η εις διάκονον χειροτονία του Μοναχού π. Νικολάου Πριμηκυρίου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου.
5:30 μ.μ.: Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος ανά τας οδούς της Ενορίας μας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, μετά το πέρας της οποίας θα διαβαστεί το Κτητορικό Μνημόσυνο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
Γίνεται γνωστό στους ευλαβείς χριστιανούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως ότι πανηγυρίζει, συν Θεώ, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ερετρίας, σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα:
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016
ώρα 8:30 μ.μ. Προεόρτιος Ιερά Αγρυπνία, κατά την διάρκεια της οποίας θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο.
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016
5:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο και στη συνέχεια Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος ανά τας οδούς της Ενορίας.
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016
7:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη – Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεώς μας, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο.



















































*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages