Κώστας Μπάμης προς Δημοτική αρχή, "Καθορίστε ελεγχόμενο πρόγραμμα δράσης με απόλυτη ενημέρωση των πολιτών " - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Κώστας Μπάμης προς Δημοτική αρχή, "Καθορίστε ελεγχόμενο πρόγραμμα δράσης με απόλυτη ενημέρωση των πολιτών "


Κώστας Μπάμης
Κώστας Μπάμης
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Τηλ.: 6977343526
Email: kbamis@hotmail.com
Facebook: Κώστας Μπάμης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ωρεοί 1 Νοεμβρίου 2016

Με σχεδόν απούσα την αντιπολίτευση και απουσία των Δημοτών,  η  Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου μας μετέτρεψαν τον απολογισμό πεπραγμένων του Δήμου στην απολογιστική Συνεδρίαση, σε μια ιστορική ξενάγηση – περιπλάνηση της θητείας τους, χωρίς να μπουν στην ουσία του απολογισμού που θα ‘πρεπε να περιέχει το Πρόγραμμα Δράσης και τα οικονομικά του Δήμου.
Επιβεβαίωσαν την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος μας, αλλά ευθύνες γι αυτό, κατά την κα Δήμαρχο, έχουν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και η κακή αντιπολίτευση που δεν είχε προτάσεις.

Α) Δεν μας είπαν τίποτα για το ανεκτέλεστο Τεχνικό Πρόγραμμα των 22 εκατομμυρίων ευρώ:
1 - για τα δίκτυα αποχέτευσης και τον ΒΙΟΚΑ Ιστιαίας των 20 εκατομμυρίων € από το πρόγραμμα Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη,
2 -  για την ανάπλαση της παραλίας Αιδηψού των 5,5 εκατομμυρίων €,
3 -  για το σχέδιο πόλης της Ιστιαίας των 500 χιλιάδων €,
4 -   για τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος που αφορά τις Δ.Ε (ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, Δημοτική οδοποιία) των 2 εκατομμυρίων €.

Β) Επίσης δεν μας είπαν τίποτα για το πού αναλώθηκε το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ της ΣΑΤΑ, που δόθηκε στη Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών, για τα έτη  2014, 2015, καθώς και πού πήγαν τα Ανταποδοτικά Τέλη που πληρώνουν οι πολίτες, σχεδόν πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ κατ έτος, τη στιγμή που δεν υπάρχουν κάδοι για τη συλλογή απορριμμάτων και καύσιμα για να κινηθούν τα ερειπωμένα απορριμματοφόρα.

Ενδεικτικά, και μόνο οι αποδοχές ενός αμειβόμενου Ειδικού Συνεργάτη θητείας 5 ετών, θα επαρκούσαν για να  αντικαταστήσουν όλους τους πεπαλαιωμένους κάδους του Δήμου μας.

Οι σωροί των σκουπιδιών που πρόβαλε σε video η Δημοτική Αρχή, είναι ευθύνη τους και αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης - αποκομιδής αυτών.

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας σήμερα, σε τίποτα δεν είναι καλλίτερη από αυτή που παρέλαβαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Τα χρέη του Δήμου ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ απεναντίας οι απαιτήσεις του Δήμου από φόρους – τέλη – δικαιώματα, πλησιάζουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που σημαίνει  ότι υπάρχει πρόβλημα στην ροή των εσόδων του Δήμου, τη στιγμή που τα πραγματικά έσοδα δεν ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια ευρώ.
Από τα Απολογιστικά Στοιχεία του Δήμου και τις Οικονομικές Καταστάσεις, είναι φανερό ότι όλες οι εισπράξεις του Δήμου αναλώθηκαν στις μισθοδοσίες προσωπικού, Αιρετών και Ειδικών Συνεργατών.
Είναι άμεση ανάγκη η Δημοτική Αρχή, για το υπόλοιπο της θητείας της να καθορίσει ελεγχόμενο Πρόγραμμα Δράσης και Στόχων, με απόλυτη  ενημέρωση των πολιτών σε κάθε στάδιο υλοποίησης αυτού.

Κώστας Μπάμης

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages