Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

3η Δεκεμβρίου 2016 Παγκόσμια & Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ το 1992 η 3η Δεκεμβρίου να τιμάται  παγκοσμίως  με σκοπό την προώθηση και την κατανόηση των θέματων αναπηρίας καθώς και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας τους.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι στις  3 Δεκεμβρίου του 1982 υιοθετήθηκε από τον διεθνή Οργανισμό πρόγραμμα δράσης για τα ΑμεΑ που συνετέλεσε και στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των τους και η οποία κυρώθηκε στις 30.3.2007 , το έτος 2012κυρώθηκε από την Ελλάδα.


Η αρχική της ονομασία ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες». Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ [2014] περίπου 1 δισεκατομμύριο άτομα πάσχουν παγκοσμίως από κάποια μορφή αναπηρίας και σημειωτέον ότι το 80%  ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ενώ περίπου 190.000.000 αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινοτητά τους.
Φορέας  παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας ΦΕΚ 1349/1.8.07 Υγείας & Κοιν/κής Αλληλεγγύης ΜΚΟ   με αρ. Ειδικού & Εθνικού Μητρώου. Εθελοντική Υπηρεσία «Συνήγορος Κατά των Διακρίσεων με Σύμπραξη ΔΣΧ [απόφαση 8.8.08] , Μέλος  ΠΟΣΓΚΑμεΑ , ΕΣΑμεΑ , Μέλος Οργανισμού  Special Olympics Ελλάς , Μέλος   Εθελοντών Κοινωνία

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένας στους έξι πολίτες αντιμετωπίζει κάποιο είδος αναπηρίας                    Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία  αγγίζει στο  1 εκατομμύριο . Στην Περιφέρεια της Εύβοιας ξεπερνά τις 5000 άτομα με ότι αυτό συνεπάγεται αν και δεν υπάρχουν απόλυτα στατιστικά στοιχεία , αλλά κατά προσέγγιση.
Τα άτομα με αναπηρία έχουν συνήθως χειρότερη υγεία, μικρότερες ευκαιρίες  για οικονομική ανάκαμψη συγκρινόμενα με άλλες κοινωνικές ομάδες . Εν πολλοίς αποκλείεται η καταπιέζεται  η φωνή τους σε  θέματα κοινωνικά  "Κοινωνικός Αποκλεισμός" ή  στερούνται  δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών , τα οποία θα πρέπει να τα απολαμβάνουν όλοι ισότιμα.   
                                                                                                                                       
Η 3η Δεκεμβρίου είναι ημέρα προβληματισμού και απολογισμού πεπραγμένων πόσο βελτιώθηκαν οι συνθήκες που βιώνουν όλα τα ΑμεΑ , πως αντιμετωπίζονται, αν υπάρχει αφύπνιση συνειδήσεων , διαφορετικά τα λόγια είναι φτωχά όπως και οι υποσχέσεις που δίνονται κάθε χρόνο αφού δεν έχουν άμεσο και ειλικρινές αντίκρισμα.       

Τα άτομα με αναπηρία  δεν ζητούν τη λύπηση μας , ζητούν και αιτούνται να σταματήσουν οι κατάφορες αδικίες εις βάρος τους , ζητούν εκτίμηση , ζητούν σεβασμό στο δικαίωμα για ζωή με ποιότητα, ζητούν την εξίσωση των ευκαιριών και το κράτος πρόνοιας  να είναι δικαίωμα για όλους. ζητούν επίσης να σταθούμε αλληλέγγυοι στα προβλήματά τους να γίνουμε πιο ανθρώπινοι και όχι να τους προσπερνάμε αδιάφορα.  να συνδράμουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στη καταπολέμηση των διακρίσεων καθώς και στην άρση των αδικιών.
Σήμερα αλλά και καθημερινά πρέπει να σκεφτόμαστε ότι τα άτομα με αναπηρία αξίζουν τον θαυμασμό και την αγάπη μας και ότι πρέπει οι ίδιοι να είναι υπερήφανοι που παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, σε μια κοινωνία χωρίς έλεος , μαζί με τις  οικογένειες τους  δίνοντας καθημερινές μάχες  ακόμα και επιβίωσης είναι οι πραγματικοί Νικητές  της Ζωής και οι Αγγελιοφόροι της  Ελπίδας  για ένα κόσμο με μεγαλύτερο περίσσευμα ψυχής .......
Ειρήνη Μερτζιάνη

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 1:20 μ.μ. . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � 3η Δεκεμβρίου 2016 Παγκόσμια & Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery