Ανακοίνωση - Καταγγελία για τις εκλογές στο 9o Περιφερειακό Τμήμα του Ο.Ε.Ε. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ανακοίνωση - Καταγγελία για τις εκλογές στο 9o Περιφερειακό Τμήμα του Ο.Ε.Ε.

Η «σιωπή δεν είναι χρυσός», αλλά είναι συγκάλυψη και συνενοχή, όταν πρόκειται για δημοκρατικές διαδικασίες και τήρηση των επιταγών του νομοθετικού πλαισίου.
Οι εκλογές στο 9o Περιφερειακό Τμήμα του Ο.Ε.Ε. τελείωσαν, όχι με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας στην πρώτη παράταξη ΔΗΚΙΟ-Σ την απόλυτη πλειοψηφία στην Τ.Δ. με 4 έδρες από τις επτά (7).
Όμως, η όλη διαδικασία των εκλογών, κάθε άλλο παρά θύμιζε εκλογές επιστημονικού φορέα.
Πλήρη ανοργανωσιά, με μοναδικό στόχο την χειραγώγηση των μελών σε ένα κλίμα ψυχολογικού «πρέσινγκ» σε όποιο μέλος πήγαινε να ψηφίσει, με «μπλόκο» από τα  μέλη της ΔΗΚΙΟ-Σ  στο προαύλιο, στην είσοδο, στο ασανσέρ, στους διαδρόμους, στο χώρο της ψηφοφορίας!
Όλοι οι άλλοι εκπρόσωποι των παρατάξεων έμεναν έκπληκτοι μπροστά σε αυτό το θέαμα, χωρίς βέβαια στην ώρα των εκλογών, από δημοκρατική ευαισθησία και μόνο για να μην προκαλέσουν αναστάτωση, να κάνουν κάτι.
Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν ότι στη τελική καταμέτρηση του αριθμού των ψηφισάντων και των ψηφοδελτίων, Τίποτα δεν συμφωνούσε !
Άλλα στην κατάσταση ψηφισάντων , άλλος αριθμός φακέλων στην κάλπη της Τ.Δ. και άλλος αριθμός στην κάλπη της Σ.Τ.Α.
Απόρροια αυτού, η κοινή ένσταση που καταθέσαμε οι τρεις παρατάξεις στον πρόεδρο της Εφορευτικής επιτροπής, πριν ακόμα ανοιχτούν οι φάκελοι και γνωρίσουμε οποιονδήποτε αποτέλεσμα, πράγμα που αποσείει από εμάς ότι έγινε από ιδιοτελή κίνητρα.
Αντί λοιπόν να περιμέναμε, με συστολή και ευγένεια, μια συγγνώμη για το μπάχαλο και την υποβαθμισμένη αντιδημοκρατική και πέρα από κάθε ίχνος συνέπειας με τον καταστατικό χάρτη του Ο.Ε.Ε., από την «μέθη» της νίκης και… όχι μόνο, ο επικεφαλής και πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης, που είχε μαζί με το απερχόμενο συμβούλιο και καταστατικά την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών, επιτέθηκε φραστικά με αντιδημοκρατική νοοτροπία, χυδαίο λεξιλόγιο και με την προκλητική προσφιλή του μέθοδο επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους άλλους για το χάλι της εκλογικής διαδικασίας και των αποτελεσμάτων της.
Εσκεμμένα βέβαια αποσιωπούν οι «τιμητές» του κλάδου το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο καθορίζει αναλυτικά τον τρόπο των εκλογών και όλα τα διαδικαστικά θέματα.
Μήπως π.χ. γνωρίζουν αν υπέγραφαν οι ψηφίσαντες συνάδελφοι; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.!
Γι΄αυτό, ας σταματήσουν το «θεατράκι» περί ευθυνών αυτών που δεν είχαν καμία αρμοδιότητα και ευθύνη για την τήρηση του νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης και ομαλής διεξαγωγής των εκλογών,  αλλά με όση ευθιξία, αν τους έχει μείνει, να παραδεχτούν την ανοργανωσιά  τους και να ζητήσουν συγγνώμη από τους συναδέλφους, γιατί πρέπει να γνωρίζουν ότι πρώτα είναι ο θεσμός και μετά το κόμμα και η προσδοκία για το γνωστό πλέον… «βολεματάκι» και άνοδο στην κομματική επετηρίδα.!               
Καταγγέλλουμε όλες αυτές τις αντιδημοκρατικές και ολοκληρωτικές λογικές και ζητάμε διαφάνεια και αξιοπρέπεια στις εκλογικές διαδικασίες του Ο.Ε.Ε. και ας αποφασίζουν οι συνάδελφοι ανεπηρέαστοι πως θέλουν το φορέα τους.
Η ετυμηγορία τους  θα είναι σεβαστή από όλους.

Χαλκίδα 14-12-2016
Οι συνδυασμοί

Π.Δ.Σ.-Ο                               ΡΙ.Α.ΚΙ.-Ο                             ΣΥΝ.ΑΡ.Ο.Ε.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages