Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Ύπνος & ώρες δουλειάς

Πότε αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος.

Ο δυτικός τρόπος ζωής, χαρακτηριστικά του οποίου είναι η πολλή δουλειά και ο λίγος ύπνος, αποτελεί σύμφωνα με τους επιστήμονες έναν από τους πιο σοβαρούς επιβαρυντικούς παράγοντες για τη λειτουργία της καρδιά.

Ιάπωνες ερευνητές μελέτησαν 260 άνδρες μεταξύ 40 και 79 ετών, οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου Στη συνέχεια σύγκριναν τα δεδομένα αυτά με μια άλλη ομάδα 445 ανδρών ίδιας ηλικίας, οι οποίοι όμως δεν είχαν υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

Όπως προέκυψε από τη μελέτη, όσοι από τους άνδρες εργάζονταν 61 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα είχαν διπλάσιο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα σε σύγκριση με τους άνδρες που εργάζονταν 40 ή και λιγότερες ώρες την εβδομάδα.

Διαπίστωσαν επίσης ότι οι άνδρες που κοιμούνταν 5 ή λιγότερες ώρες καθημερινά είχαν διπλάσιο κίνδυνο να υποστούν καρδιακό επεισόδιο σε σύγκριση με αυτούς που κοιμούνταν πάνω από 5 ώρες.

Τέλος, παρατήρησαν ότι τα άτομα που είχαν υποστεί έμφραγμα είχαν κοιμηθεί ελάχιστα την εβδομάδα που προηγήθηκε του επεισοδίου ή δεν είχαν ξεκουραστεί καθόλου για 2 ή περισσότερες ημέρες το μήνα που προηγήθηκε του εμφράγματος.

Όλη αυτή η συμπεριφορά αύξησε σύμφωνα με τους ειδικούς τον κίνδυνο εμφράγματος.

Πρόκειται όπως επισημαίνουν για εύρημα που τεκμηριώνει ότι η υπερκόπωση δημιουργεί όχι μόνο μακροπρόθεσμους κινδύνους αλλά και βραχυπρόθεσμους.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολλές ώρες εργασίας και η έλλειψη ύπνου προκαλούν στον οργανισμό χρόνια κόπωση, γεγονός που αυξάνει επικίνδυνα τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση.

Για τον λόγο αυτό, συστήνουν στους εργαζόμενους να είναι προσεκτικοί με τους ρυθμούς που ακολουθούν, ειδικά μετά την ηλικία των 40 ετών.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 9:50 π.μ. . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Ύπνος & ώρες δουλειάς �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery