Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Τι σχέση έχουν οι περιστρεφόμενες πόρτες με τους καλούς τρόπους

Ο Αμερικανός εφευρέτης Theophilus Van Kennel λέγεται πως μισούσε να κρατάει τις πόρτες ανοικτές για τις γυναίκες, έτσι δημιούργησε τις ενεργειακά αποδοτικές περιστρεφόμενες πόρτες για να θεραπεύσει την κοινωνική του φοβία!

Η περιστρεφόμενη πόρτα εμφανίστηκε τον 19ο αιώνα και εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα, αποτελώντας συχνά σύμβολο πολυτέλειας στα κτίρια στα οποία συναντάται.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της περιστρεφόμενης πόρτας είναι ότι εμποδίζει τη σκόνη, τη βροχή, το χιόνι και τους έξω ήχους να μπαίνουν στο κτίριο, ενώ κρατά τη θερμότητα μέσα, εξοικονομώντας ενέργεια και πόρους. Ο Van Kennel κατοχύρωσε την «πόρτα θυέλλης» (storm door) το 1888- αλλά λέγεται πως ο πραγματικός λόγος ήταν ότι απεχθανόταν τις έννοιες του «ιπποτισμού» και των «καλών τρόπων», μέρος των οποίων ήταν η «υποχρέωση» να κρατά την πόρτα ανοικτή για να περνούν άλλοι, ιδίως οι γυναίκες.

Η πρώτη περιστρεφόμενη πόρτα εγκαταστάθηκε σε εστιατόριο στην Times Square το 1899 και σημείωσε επιτυχία, αρχίζοντας να αντικαθιστά τις πόρτες «επαναφοράς».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μελέτη του ΜΙΤ το 2006 διαπίστωσε πως αν όλοι χρησιμοποιούσαν περιστρεφόμενες πόρτες σε ένα κτίριο του campus, τότε αυτό θα είχε αποτέλεσμα την εξοικονόμηση του 1,5% της ενέργειας που χρειάζεται ετησίως για τη θέρμανση και τον κλιματισμό του.
*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 1:30 μ.μ. . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Τι σχέση έχουν οι περιστρεφόμενες πόρτες με τους καλούς τρόπους �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery