Συνάξεις των Εκκλησιαστικών Επιτροπών- Επίδοση Διοριστηρίων απο τον Μητροπολίτη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάξεις των Εκκλησιαστικών Επιτροπών- Επίδοση Διοριστηρίων απο τον Μητροπολίτη

 Τους νέους Επιτρόπους, μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενορίων των Αρχιερατικών Περιφερειών Χαλκίδος, Μεσσαπίων και Διρφύων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, κάλεσε σε Σύναξη την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να τους γνωρίσει προσωπικά, να τους δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις στο έργο που αναλαμβάνουν από 1-1-2017 και για μια τριετία, έως την 31-12-2019 και να τους επιδώσει προσωπικά τα διοριστήρια έγγραφα εκ μέρους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.
            Κατά την ομιλία του προς τους Ιερείς και τους νέους Επιτρόπους ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε τα καθήκοντα των εκκλησιαστικών συμβούλων, έκαμε μια οριοθέτηση των σχέσεων ιερέων και λαϊκών εκκλησιαστικών επιτρόπων, προκειμένου το συμβούλιο να λειτουργεί σωστά και με τάξη, ενώ επεσήμανε την ανάγκη της τηρήσεως των νόμων και τον εκκλησιαστικών κανόνων και των Κανονισμών της Ιεράς Συνόδου.

Αναφέρθηκε ακόμη την ανάγκη οργανώσεως του γραφείου του Ι. Ναού, στην καταγραφή, δήλωση και διαφύλαξη της εκκλησιαστικής περιουσίας (μνημεία, τιμαλφή, κτήματα κλπ), σε ζητήματα ευταξίας στην θεία Λατρεία και στα ιερά Μυστήρια, ενώ παρεκάλεσε όλους να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην σχέση των Συμβουλίων με την Ιερά Μητρόπολη.
Υπενθυμίζεται ότι το αξίωμα του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου είναι τιμητικό και άμισθο, ενώ μέσα από την παρουσία λαϊκών μελών της Εκκλησίας, από τον κατάλογο των Ενοριτών, στην διοίκηση και διαχείριση του κάθε Ενοριακού Ναού, φαίνεται η συμμετοχή του λαϊκού στοιχείου στις αποφάσεις των εκκλησιαστικών οργάνων.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages