Φθινοπωρινών δράσεων των Προσκόπων της Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Φθινοπωρινών δράσεων των Προσκόπων της Εύβοιας

Περιφερειακής Εφορείας Στ. Ελλάδας & Ευβοίας
Την 12-13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 17η Εκδρομή «Πρότυπης Ομάδας» της Περιφερειακής Εφορείας Στ. Ελλάδας & Ευβοίας, όπου 23 Στελέχη από 5 Συστήματα της Εύβοιας (Χαλκίδας, Μεσσαπίων, Λίμνης) συναντήθηκαν στον φιλόξενο χώρο του Club Agia Anna της Παραλίας Αγίας Άννας, αντάλλαξαν σκέψεις, εμπειρίες και πέρασαν ένα αξέχαστο διήμερο προσκοπικής ζωής. Αρχηγός ήταν ο Βαθμοφόρος Χρήστος Αλεξίου, μαζί με το επιτελείο που αποτέλεσαν οι Μαρία Δημητρίου, Αλέξανδρος Πανταζής, Ελένη Λιάσκου, Ελένη Τσαντίλη, Ελένη Τριανταφύλλου, Ευαγγελία Κούκουρα, Αγγελική Βαβούλα, Κωνσταντίνα Παπαναστασίου
Το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου, διεξήχθη το πρακτικό στάδιο της Αρχικής Εκπαίδευσης που αφορά την πρώτη εκπαίδευση των νέων Βαθμοφόρων και περιλαμβάνει κυρίως διαβίωση στο ύπαιθρο και θέματα προσκοπικής τεχνικής. Οι 9 νέοι Βαθμοφόροι από Εύβοια και Αττική μαζί με 10μελές επιτελείο εκπαιδευτών, ακολούθησαν μονοπάτια της νότιας Δίρφης με προορισμό και χώρο διεξαγωγής της υπόλοιπης εκπαίδευσης τη θέση «Βάβουλα» Μακρυκάπας.
Ανιχνευτές Αρτάκης στον Μαραθώνιο Μνήμης
Το διήμερο 26-27 Νοεμβρίου, διεξήχθη στη Χαλκίδα το θεωρητικό Στάδιο της Αρχικής Εκπαίδευσης που περιλαμβάνει θέματα γνωριμίας με τον Προσκοπισμό και τα συστατικά του που είναι το Παιχνίδι και το Τραγούδι.  Συμμετείχαν 11 νέοι Βαθμοφόροι από Εύβοια και Αττική μαζί με 10μελές επιτελείο εκπαιδευτών. Αρχηγoί των δύο ενοτήτων οι εκπαιδευτές Βαθμοφόρων Κώστας Δερβεντζής και Διονύσης Διακάκης αντίστοιχα και η διεξαγωγή των δράσεων ήταν υπό την ευθύνη της ΠΕ Στ. Ελλάδας & Ευβοίας.
Κατά τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη, 200 Λυκόπουλα και Πρόσκοποι των Συστημάτων της Εύβοιας γνώρισαν περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας πραγματοποιώντας 2ήμερες δράσεις σε καταρράκτες Δρυμώνα, Λίμνη, Αγ. Γεώργιο Προκοπίου, Έρια Καθενών, Καμπιά, Λούτσα, Μακρυμάλλη, Πλατάνα, διανυκτερεύοντας είτε στα πρώην δημοτικά σχολεία, είτε σε σκηνές, ζώντας τη φύση και την περιπέτεια στο ύπαιθρο. Επίσης η Ομάδα του 4ου Συστήματος Χαλκίδας πραγματοποίησε τον Νοέμβρη διήμερο στην Αθήνα.
Ανιχνευτές Μεσσαπίων με τον Τ. Αρνιακό
 Οι Ανιχνευτές της Χαλκίδας πραγματοποίησαν τον Οκτώβριο δράσεις ανίχνευσης φύσης σε Νεροτριβιά- Δάφνη καθώς και στις παρυφές της Δίρφης ορειβατώντας σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Οι Ανιχνευτές της Ν. Αρτάκης βοήθησαν με την παρουσία τους στον λαϊκό αγώνα μνήμης (24/10), προσφέροντας ταυτόχρονα στο συσσίτιο της ενορίας των 12 Αποστόλων. Επίσης ασχολήθηκαν με ζητήματα σταδιοδρομίας συμμετέχοντας στην αρτοπαρασκευή σε γνωστό φούρνο της Ν. Αρτάκης και επισκεπτόμενοι το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας. Τέλος οι Ανιχνευτές των Μεσσαπίων επισκέφθηκαν τα στούντιο του ΑΝΤ1 στα Σπάτα όπου τους δέχθηκε και τους ξενάγησε ο εν ενεργεία Πρόσκοπος Τάσος Αρνιακός.
Οι ανωτέρω δράσεις είναι ενδεικτικές, δεδομένου ότι οι Πρόσκοποι της Εύβοιας σε Χαλκίδα, Ν. Αρτάκη, Μεσσάπια, Λίμνη, πραγματοποιούν σε εβδομαδιαία βάση συνεχόμενες δράσεις με γνώμονα την περιπέτεια, την αγάπη για τη φύση, αλλά και την προσφορά και τον εθελοντισμό.
Ανιχνευτές της Αρτάκης σε επαγγελματικό χώρο

Από τη θεωρητική εκπαίδευση παιχνίδι-τραγούδι στη Χαλκίδα

Από την εκπαίδευση προσκοπικής τεχνικής στα Βάβουλα

Λυκόπουλα 1ου-6ου Χαλκίδας στη Λούτσα

Λυκόπουλα του 4ου Χαλκίδας στα Καμπιά

Λυκόπουλα του 4ου Χαλκίδας στον Αγ. Γεώργιο Προκοπίου

Πρόσκοποι του 1ου Ν. Αρτάκης στα Έρια

Πρόσκοποι του 1ου Χαλκίδας και Λίμνης στη Λίμνη

Πρόσκοποι του 1ου Χαλκίδας στην κορυφή του Ξηρού Όρους

Πρόσκοποι του 1ου Χαλκίδας στην Πλατάνα

Πρόσκοποι του 4ου Χαλκίδας στην Ακρόπολη

Πρόσκοποι του 6ου Χαλκίδας προς Μακρυμάλλη

Πρότυπη Ομάδα, Παρ. Αγ. Άννας


                                                                Με εκτίμηση
                      
                                             Δημήτριος Καψούλης
             Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Στ. Ελλάδας& Ευβοίας


*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages