Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στον Μητροπολίτη Χαλκιδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στον Μητροπολίτη Χαλκιδος

Το απόγευμα της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, δέχθηκε επίσκεψη από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, συνοδευόμενο απο τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδριακόπουλο και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφερείας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγο κ.  Ανδρέα Αποστολόπουλο, με τους οποίους είχε συζήτηση για τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, ενώ ενημερώθηκε και για τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ευχηθείς παράλληλα καλή επιτυχία στο ευαίσθητο έργο των ανδρών και γυναικών των Σωμάτων Ασφαλείας.


ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΜΗΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ
Το βράδυ της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου τέλεσε Ιερά Αγρυπνία με αφορμή την μνήμη του νέου Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, με συλλειτουργούς τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, τους εφημέριους Οικον. Ιωάννη Φαφούτη, τον Πρεσβ. Γεώργιο Καλαφάτη και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, ενώ τους ύμνους της ακολουθίας του αγίου έψαλλε θαυμάσιος Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του κ. Κυριάκου Στάντζου.
Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και κόλλυβα προς τιμήν του οσίου Πορφυρίου, και στη συνέχεια εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή πολλών ανθρώπων στην Ιερά Αγρυπνία, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο π. Συμεών για την συχνή τέλεση Ιερών Αγρυπνιών, την Χορωδία για την εξαιρετική απόδοση των ύμνων και μάλιστα επαίνεσε την συμμετοχή σ’ αυτήν νέων και μικρών μαθητών, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ιεροψάλτες της τοπικής μας εκκλησίας.
Ως κατευόδιο στους προσελθόντες και συμμετέχοντες στην Αγρυπνία πιστούς υπενθύμισε πατρικά πως ο Όσιος Πορφύριος γεμάτος με σωματικές ασθένειες δεν έκαμε ποτέ έκπτωση στα πνευματικά του καθήκοντα και ως μόνιμο αίτημα προς τον Θεό δεν είχε την θεραπεία από τα σωματικά νοσήματα αλλά προσεύχονταν λέγοντας: «Θεέ μου δεν ζητώ να με κάνεις καλά, αλλά να με κάνεις καλό».


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί επισκέφθηκαν στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Κοκκινοτριμυθιάς Κύπρου, φιλοξενούμενοι από τους καθηγητές και μαθητές του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδος.
Η επίσκεψη ήταν επιθυμία των ιδίων των Κυπρίων μαθητών και πραγματοποιήθηκε χάρη στην συνεργασία του Διευθυντού του 5ου Γυμνασίου κ. Νεκταρίου Καντανολέων με τον Σεβασμιώτατο
Οι μαθητές έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος τους ανέφερε τις σχέσεις του με την τοπική Εκκλησία της Κύπρου, την ιστορία της Μητροπόλεως μας και συνδιαλέχθηκε μαζί τους, απαντώντας και σε απορίες των μαθητών. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλό του π. Νικόδημο, προσέφερε κεράσματα και αναμνηστικές ευλογίες.
Αμέσως μετά μετέβη στο κέντρο της Πόλεως, όπου πίσω από τον του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, όπου, προσκεκλημένος από το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδος, παρακολούθησε εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από τους μικρούς μαθητές σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος και καταχειροκρότησε την όμορφη πρωτοβουλία εκπαιδευτικών και μικρών μαθητών.


Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Το απόγευμα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό μετέβη στο πανηγυρίζον Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο Αγ. Βαρβάρας Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος και από άλλους Κληρικούς.
Κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείον λόγο ομιλώντας επίκαιρα για το πρόσωπο και το μαρτύριο της Αγ. Βαρβάρας, ενώ ευχήθηκε και σε όσους εορτάζαν τα ονομαστήριά τους, Κληρικούς και Λαϊκούς, αφού τη συγκεκριμένη μέρα τιμώνται, πλην της Αγ. Βαρβάρας, ο Άγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Άγ. Σεραφείμ Φαναρίου και η Αγ. Χριστοδούλη.
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί, στην πανήγυρη του Ι. Ναού εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπός του, διότι ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νεκτάριο, μετέβη στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου, προσκεκλημένος του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, και συμμετείχε στην πανήγυρη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.










*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages