Κληρικολαϊκές Συνάξεις στη Βόρεια Εύβοια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Κληρικολαϊκές Συνάξεις στη Βόρεια Εύβοια

Μετά την επιτυχημένη Κληρικολαϊκή Σύναξη στη Χαλκίδα, που έγινε στις 30 Νοεμβρίου, για τον συντονισμό του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου το πρωί στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέου Προκοπίου, όπου πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες Συνάξεις με θέμα την διενέργεια του Εράνου της Αγάπης, αλλά και την επίδοση των διοριστηρίων εγγράφων στα νέα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριών για την ερχόμενη τριετία 2017-2019.
Στις Συνάξεις αυτές, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος έδωσε τον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου και τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης, ενώ, μιλώντας στους συμμετέχοντες, εξήγησε ότι τα μέλη της Εκκλησίας καταθέτουν πάντα τις θλίψεις και τις δυσκολίες τους στο Θεό, τονίζοντας ότι η Εκκλησία πιστεύει διαρκώς στο θαύμα, γιατί έχει γεύση αυτής της εμπειρίας, όπου το «λίγο» που μοιράζεται πολλαπλασιάζεται.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις στο έργο που αναλαμβάνουν οι νέοι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι από 1-1-2017 και για μια τριετία, έως την 31-12-2019, τονίζοντας ότι το αξίωμα του Εκκλησιαστικού Επιτρόπου είναι τιμητικό και άμισθο, ενώ μέσα από την παρουσία λαϊκών μελών της Εκκλησίας, από τον κατάλογο των Ενοριτών, στην διοίκηση και διαχείριση του κάθε Ενοριακού Ναού, φαίνεται η συμμετοχή του λαϊκού στοιχείου στις αποφάσεις των εκκλησιαστικών οργάνων.




*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages