Μεγάλες και Βασιλικές ώρες των Χριστουγέννων στο παρεκκλήσιο του Επισκοπείου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μεγάλες και Βασιλικές ώρες των Χριστουγέννων στο παρεκκλήσιο του Επισκοπείου

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου 2016 εψάλησαν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων, στο Παρεκκλήσιο εντός του Επισκοπείου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, το οποίο τιμάται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Στις Ιερές Ακολουθίες, τις οποίες ετέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος έψαλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος με τον Διάκ. π. Νεκτάριο, ενώ συμμετείχαν οι υπάλληλοι της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού ανοικοδόμησε ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδος Γρηγόριος ο Ε΄ ο Πλειαθός (1922-1968) και μετά την μεταφορά του Επισκοπείου από την οδό Νεοφύτου στην οδό Βάκη, πίσω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, μετεφέρθη και η Αγία Τράπεζα και όλα τα ιερά αντικείμενα του στο νέο Επισκοπείο για να εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες του Επισκόπου και των Κληρικών, οι οποίοι διακονούν στην Ιερά Μητρόπολη, είναι δε στολισμένο με τις Ιερές Εικόνες και τα Ιερά Σκεύη, που τα περισσότερα ανήκαν στον μακαριστό Γρηγόριο, τα οποία και συντηρήθηκαν με φροντίδα του Σεβασμιωτάτου και του Πρωτοσυγκέλλου π. Νικοδήμου.



*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages