Χορωδία - Ορχήστρα Νέων της Ι. Μητόπολης Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χορωδία - Ορχήστρα Νέων της Ι. Μητόπολης Χαλκίδος

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ-ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 το απόγευμα, στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, έλαβε χώρα, η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας - Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε συνεργασία με το τμήμα «Μουσικής Παιδείας» της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, αφιερωμένη στη Μεγάλη Εορτή της Γέννησης του Χριστού.
Στην φετεινή Εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, ο πρωην Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, εκπρόσωποι των αρχών της Πόλεώς μας, μεταξύ των οποίων ο κ. Γεώργιος Γιαννούκος – Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαλκιδέων κ. Αναστασία Ψυχογιού και κ. Ιωάννα Δαριβέρη, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας κ. Δημήτριος Σίδερης, ο Υποδιοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως πρ. Βουλευτής κ. Άγγελος Πνευματικός και η οικογένειά του, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδος κ. Σπυρίδων Αθανασίου, πολλοί Κληρικοί και πλήθος κόσμου, παρουσιάσθηκαν γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες Ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και κάλαντα από τη Δημοτική μουσική μας παράδοση.

Τα  παιδιά επεφύλασσαν μια έκπληξη στον Πρωτοσύγκελλο και πρωτο συνεργάτη του Σεβασμιωτάτου, τον Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, αφού του αφιέρωσαν ολόκληρη την γιορτή, με την αφορμή της συμπλήρωσης 25 ετών από την χειροτονία του.
Ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης – Προϊστάμενος του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος και Υπεύθυνος του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος πραγματοποίησε μία θαυμάσια ομιλία, στην οποία τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα Χριστούγεννα είναι έκφραση της τελείας αγάπης του Θεού, επισημαίνοντας πως ό,τι κι αν κάνουμε για να αλλάξουμε παραστάσεις και ψυχολογία μέσα από τις υλικές επιδιώξεις, η ζωή μας δεν αλλάζει γιατί ο Χριστός φανερώνεται μέσα από την μετάνοια και την εσωτερική αλλαγή, ενώ έκλεισε την θαυμάσια ομιλία του επισημαίνοντας ότι μας λείπει η χαρά του Χριστού. Μας λείπει το χαμόγελο που μας χάρισε ο Χριστός σ’ όλο τον κόσμο από την Φάτνη της Βηθλεέμ, ένα χαμόγελο που ήλθε στα χείλη των ανθρώπων, εξαιτίας της σωτηρίας που φέρνει ο Χριστός. Και κλείνοντας επεσήμανε ότι τα Χριστούγεννα είναι ένα διαρκές παρόν, γιατί ο Χριστός και σήμερα γεννάται! Τώρα γεννάται!

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και απένειμε ένα μικρό δώρο στα παιδιά της Χορωδίας, τα οποία πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή διακρίθηκαν σε άλλους τομείς (αθλητικούς αγώνες, μεταπτυχιακές σπουδές κ.τ.λ.), ή ακόμη συμπλήρωσαν πολλά χρόνια συμμετοχής στην Χορωδία - Ορχήστρα μας.
Εκ μέρους των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε ο κ. Γεώργιος Σκουμπρής, φοιτητής οικονομικών επιστημών, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο και την Χορωδία-Ορχήστρα της Ι. Μητροπόλεως και τους υπευθύνους της, αφού και εκεί, όπως είπε, έλαβε σπουδαία διδάγματα γι την ζωή του.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόσοστομος αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό του Χριστού ως Ηλίου της Δικαιοσύνης, ο οποίος, όπως είπε, είναι ο μόνος Ήλιος που λάμπει και στέλνει από το φώς του σε όλα τ’ αστέρια, τους Αγίους του, αλλά και σε όλους μας και κάλεσε όλους να στραφούν και να προσκυνήσουν τον σαρκωθέντα Κύριο Ιησού.
Τέλος, εξέφρασε τις ολοκάρδιες ευχαριστίες του στον ομιλητή π. Θεοφύλακτο για την όμορφη ομιλία του, τον μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη, καθώς και τα αδέλφια του μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνο του Παιδικού Τμήματος κ. Άννα Ροδά, την Γενική Υπεύθυνη της Χορωδίας - Ορχήστρας κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια – Θεολόγο, μαζί με την βοηθό της πρεσβυτέρα κ. Χρυσούλα Καλαφάτη, καθώς και τα 200 περίπου παιδιά πού συμμετέχουν σ' αυτήν, τα οποία και συνεχάρη, ενώ εξέφρασε και τον σεβασμό του, όπως χαρακτηριστικά είπε, προς τους γονείς των παιδιών για την ποιότητα του χαρακτήρα και του ήθους των παιδιών τους.





*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages