Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Χειροτονία ενός νέου Ιεροδιακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του θεολόγου εκ του Πανεπιστημίου Αθηνών και αδελφού της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος, Μοναχού Ευγενίου Τσάλλα, γόνου καλής οικογενείας εκ Χαλκίδος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, του περιέγραψε το νέο έργο του Διακόνου, το οποίο καλείται να αναλάβει, ενώ παράλληλα, με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (παραβολή του Μεγάλου Δείπνου) τον κάλεσε να διακονήσει το μυστήριο της εισόδου των ανθρώπων και ιδίως των νέων, στο «Μέγα Δείπνο» της Εκκλησίας, δηλαδή της Βασιλείας του Θεού

Ο πνευματικός πατήρ του νέου Διακόνου, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου ανέγνωσε την Κανονική Συμμαρτυρία, ενώ το πλήθος του Λαού του Θεού, το οποίο από νωρίς το πρωί είχε κατακλείσει τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι άνθρωποι, φίλοι του νεοχειροτονηθέντος, αλλά και παιδιά των Κατασκηνώσεων, των Κατηχητικών και της Χορωδίας και Ορχήστρας των Νέων, όπου για χρόνια εκείνος συμμετείχε, αναφώνησαν το «Άξιος», συμμετέχοντας ενεργά στο όλο Μυστήριο.
Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμάσια καλλίφωνοι Χοροί Ιεροψάλτων, υπό την διεύθυνση των κ. Γεωργίου Καραγκούνη και κ. Ιωάννου Δέδε.
(Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου)

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 2:15 μ.μ. . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Χειροτονία ενός νέου Ιεροδιακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery