Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Παρουσίαση ειδικού τύπου – ημιθωρακισμένων οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα
Τα οχήματα θα διατεθούν για τις επιχειρησιακές ανάγκες των Ο.Π.Κ.Ε. και της Ε.Κ.Α.Μ.
Δεκαέξι από τα οχήματα θα ενισχύσουν σημαντικά την αστυνομική παρουσία και δράση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής για την αντιμετώπιση σοβαρών και οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2016, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσιάστηκαν τα ειδικού τύπου - ημιθωρακισμένα οχήματα, με τα οποία εφοδιάστηκε πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία.
Πρόκειται για 25 οχήματα (τύπου τζίπ) από τα οποία 19 κατανέμονται στην Αττική, πέντε στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας θα διατεθούν στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).
Δεκαέξι από τα οχήματα αυτά, στελεχωμένα με εκπαιδευμένο προσωπικό, θα ενισχύσουν σημαντικά την αστυνομική παρουσία και δράση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, για την αντιμετώπιση σοβαρών και οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.
Σημειώνεται ότι τα οχήματα αποτελούν δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία από την Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο (EULEX KOSSOVO).
 Τη παρουσίαση των οχημάτων πραγματοποίησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:
«Με χαρά σήμερα ξεκινά η δραστηριότητα των νέων ομάδων Ο.Π.Κ.Ε., δηλαδή των Μονάδων εκείνων που έχουν ως κύρια αποστολή την αντιμετώπιση του σκληρού εγκλήματος ή του εγκλήματος από το οποίο κινδυνεύει περισσότερο η κοινωνία μας.
Βρήκαμε τα οχήματα αυτά, τα οποία δεν χρησιμοποιούντο -ήταν στο Τελωνείο- και αξιοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. Εκπαιδεύτηκε  προσωπικό ή μετακινήθηκε από άλλες Υπηρεσίες, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας στον έλεγχο δύσκολων περιοχών.
Περιοχών με αρκετά μεγάλη παραβατικότητα, όπως είναι η Δυτική Αττική. Εκεί προσανατολίζονται αυτές οι Ομάδες. Με αυτό τον σύγχρονο εξοπλισμό  πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος.

Καλή δύναμη θέλω να ευχηθώ στους αστυνομικούς οι οποίοι από σήμερα στελεχώνουν αυτές τις ομάδες και ξεκινούν την αποστολή σε αυτές τις δύσκολες περιοχές.
Είναι η ολοκλήρωση μιας προσπάθειας που είχε αναγγελθεί. Είχε αναγγελθεί ότι θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής και βλέπετε σήμερα ότι δεν λέμε λόγια του αέρα.
Σήμερα υλοποιείται αυτή η υπόσχεση και βέβαια η προσπάθεια αυτή δεν είναι προσπάθεια μιας ημέρας. Είναι προσπάθεια που θα διαρκέσει, θα έχει βάθος χρόνου. Και εύχομαι στην Ελληνική Αστυνομία, στα πληρώματα αυτών των αυτοκινήτων, καλή δύναμη και να εκτελέσουν την αποστολή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:
«Έχω την χαρά και την τιμή να τοποθετηθώ και να δηλώσω ότι το Υπουργείο μας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που προσφέρεται, έτσι ώστε να γίνει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας όσο πιο αποτελεσματικό γίνεται.
Είναι γνωστό σε όλους ότι το δημοσιονομικό πλαίσιο είναι σφιχτό, δημιουργεί δύσκολες συνθήκες, παρόλα αυτά νομίζω ότι μέχρι στιγμής έχουμε κατορθώσει και να αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικές ευκαιρίες μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και να διεκδικούμε χρηματοδότηση για την ανανέωση του στόλου και γενικότερα του εξοπλισμού του Σώματος.
 Σήμερα όμως είναι κάτι διαφορετικό. Αξιοποιήθηκε από το Υπουργείο και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μία δωρεά από την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο και έχουμε στην διάθεση μας (25) ημιθωρακισμένα τζιπ, το οποία, όπως βλέπετε, στελεχώνονται από Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.
Δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ δημόσια, τους άνδρες, που συμμετέχουν σε αυτές τις Ομάδες, που ως γνωστό αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα και μάλιστα χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Ελληνικής Αστυνομίας, με θεαματικά αποτελέσματα, όχι μόνο το τελευταίο διάστημα, αλλά διαχρονικά, από την ημέρα που συστήθηκαν μέχρι σήμερα.
Αυτή λοιπόν την προσπάθεια θέλουμε να στηρίξουμε μέσω αυτών των συγκεκριμένων οχημάτων. Υπήρξε μία δέσμευση του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία πάντα βέβαια με την Φυσική Ηγεσία, για περισσότερη και εντονότερη αστυνόμευση σε περιοχές που έχουμε παρουσία, θα έλεγα, περισσότερης παραβατικότητας και εγκληματικότητας, σημεία που μας δυσκολεύουν, σημεία τα οποία απαιτούν περισσότερη προσοχή από την πλευρά μας.
Μιλώ περισσότερο για περιοχές της Δυτικής Αττικής και με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, που έχει εκπονηθεί από την πλευρά του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αρκετές από αυτές τις ομάδες θα διατεθούν για την αστυνόμευση των συγκεκριμένων περιοχών.Παράλληλα, όμως, το επιχειρησιακό σχέδιο και η κατανομή αυτών των οχημάτων θα στηρίξουν και την Ε.Κ.Α.Μ., αλλά και την προσπάθεια που γίνεται από την Ειδική Ομάδα στην Κρήτη, στο Ηράκλειο συγκεκριμένα, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Κρήτης και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης βάζοντας έτσι ως πρώτο και κυρίαρχο μέλημα να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην αποστολή μας, σε όλη την επικράτεια.
Δεν θα φτάναμε εδώ, αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι που πήραν αυτά τα αυτοκίνητα και τα μεταμόρφωσαν, για να είναι κατάλληλα προς επιχείρηση. Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω δημόσια και τον κ. Μπαμπίλη και τον κ. Σκανδάλη, αλλά και τον κ. Κωτσάκη, οι οποίοι είχαν την πρώτη ευθύνη μετά την εντολή που δόθηκε από τον Αρχηγό, τον Αντιστράτηγο κ. Τσουβάλα.
Θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου σε όλα τα πληρώματα, σε όλες τις ομάδες, να είναι γεροί δυνατοί και αποτελεσματικοί. Γνωρίζουν ότι η ελληνική κοινωνία και τους τιμά και τους εμπιστεύεται.
Είναι στο χέρι μας, είναι στο χέρι τους, να τους επαληθεύσουμε και να τους κάνουμε να έρθουν ακόμα πιο κοντά μας. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, παρά να ευχηθώ να έρθει κάποια στιγμή, που η Πολιτεία, ξεπερνώντας, τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται, να αποδώσει στους ένστολους αυτά που τους οφείλει».
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:
« Όταν η Πολιτική Ηγεσία επιβεβαιώνει με αυτόν τον ρητό, κατηγορηματικό τρόπο, το εξαιρετικό επίπεδο αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρχηγός, οι Στρατηγοί, όλα τα στελέχη του Αρχηγείου κατ’ ελάχιστο πρέπει να νιώθουν περήφανοι και απόλυτα ικανοποιημένοι.
*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 2:40 μ.μ. . Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Παρουσίαση ειδικού τύπου – ημιθωρακισμένων οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery