Χειροτονία ενός νέου Πρεσβυτέρου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χειροτονία ενός νέου Πρεσβυτέρου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τα πνευματικά του τέκνα και συνεργάτες του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου – Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Πρωτοδιάκονό του Νεκτάριο Ευγενικό, επισκέφθηκε τον Ι. Ναό της Αγίας Ελεούσας Χαλκίδος της Ενορίας Δοκού, όπου τον υποδέχθηκαν ο Εφημέριος αυτής Πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Μωραΐτης και οι δύο νέοι Διάκονοι Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας, όπου χοροστατησε στην Ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ιωάννου Κάββαλο, θεολόγου εκ της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και εγγάμου μετά της κ. Βασιλικής Κώνστα.
Από νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι της Ενορίας μας υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία και στην χειροτονία, βροντοφωνάζοντας το «Άξιος» στον νέο λειτουργό του Υψίστου π. Ιωάννη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, απευθυνόμενος στον νέο Ιερέα, μεταξύ άλλων, με αφορμή τον Γενεαλογικό κατάλογο του Χριστού, υπενθύμισε διδακτικά ποίος είναι ο Χριστός της Εκκλησίας και τον κάλεσε αυτό τον Χριστό, τον θεάνθρωπο Σωτήρα της ανθρωπότητος να προσφέρει δια της Θείας Ευχαριστίς στον άνθρωπο της σημερινής, αλλά και κάθε εποχής.
Ο π. Ιωάννης εξελέγη κανονικός δεύτερος Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, με σκοπό να διακονήσει ως νέος Εφημέριος της υπό ίδρυσιν Ενορίας Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος, ενώ λόγω της αδυναμίας των διορισμών Ιερέων σε έμμισθη θέση από το Κράτος, θα παραμείνει στην αναμονή ως άμισθος, βοηθούμενος από την Ιερά Μητρόπολη, την Ενορία του και τους χριστιανούς του.
Στη Θεία Λειτουργία έψαλλαν εξαιρετικα Χοροί Ιεροψάλτών υπό την διεύθυνση των κ. Ιωάννου Παπασωτηρίου και κ. Δημητρίου Θεοδοσίου, ενώ παρέστη πλήθος ευσεβών Χαλκιδέων, μεταξύ των οποίων και κάτοικοι του συνοικισμού Ξηρόβρυσης, οι οποίοι θέλησαν έτσι να συμμετάσχουν στην χαρά του νέου Ιερέα τους.







*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages