Πρόταση Δημάρχου Χαλκιδέων για Μαθητικό διαγωνισμό για τον Αριστοτέλη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πρόταση Δημάρχου Χαλκιδέων για Μαθητικό διαγωνισμό για τον Αριστοτέλη

Διαχρονικές δράσεις για τον Αριστοτέλη, προτείνει ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, προκειμένου να εμπνέονται οι νέοι του τόπου μας από τις αξίες της αριστοτελικής φιλοσοφίας και γενικότερα από τον κλασικό πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται να θεσπιστεί μαθητικός διαγωνισμός στην Έκθεση Ιδεών μεταξύ μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων και θέμα “Αριστοτέλης και Χαλκίδα”. Ο δήμαρχος έστειλε σχετική επιστολή στον διευθυντή της Διευθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Εύβοιας Δημήτρη Κυριτσόπουλο καταθέτοντας την πρόταση του και αναμένοντας τη συνεργασία για την υλοποίησή της. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Δήμος Χαλκιδέων διοργάνωσε επιστημονικό συνέδριο στη Χαλκίδα, με μεγάλη επιτυχία.
Αναλυτικά, στην επιστολή του προς τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Χρήστος Παγώνης τονίζει τα εξής:

“Κύριε Διευθυντά
    Όπως γνωρίζετε το 2016 έχει οριστεί από την UNESCO ως έτος Αριστοτέλη με αφορμή τη συμπλήρωση 2400 χρόνων από τη γέννησή του. Η Χαλκίδα συνδέεται με τον Αριστοτέλη τόσο επειδή είναι ο τόπος όπου πέθανε όσο και ο τόπος καταγωγής της μητέρας του Φαιστιάδας.   
    Ο Δήμος μας διοργάνωσε μάλιστα, στις 5 Νοεμβρίου 2016 Επιστημονικό Συνέδριο αφιερωμένο στον Αριστοτέλη. H σύνδεση του Αριστοτέλη, του Μεγίστου αυτού Φιλοσόφου, με την πόλη μας , θεμελιώνει το καθήκον να διαδώσουμε και να αναδείξουμε αυτό το δώρο της Ιστορίας. Ιδιαίτερη σημασία έχει η εμπέδωση αυτού του καθήκοντος στις νέες γενιές.
     Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Χαλκιδέων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να «αθλοθετήσει» Βραβεία, για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Δήμου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών με θέμα «Αριστοτέλης και Χαλκίδα».
    Συγκεκριμένα προτείνουμε την αθλοθέτηση ενός Βραβείου και δύο Επαίνων για τους μαθητές των Γυμνασίων του Δήμου Χαλκιδέων και αντιστοίχως ενός Βραβείου και δύο Επαίνων για τους μαθητές των Λυκείων. Ως Βραβείο, για κάθε κατηγορία, αθλοθετούμε έναν Φορητό Ηλεκτρονικό Υπολογιστή και ως Επαίνους δύο Τάμπλετ.
    Για την αξιολόγηση των εκθέσεων και την κατάταξη της θα συγκροτηθεί  Επιτροπή Αξιολόγησης, στην οποία προτείνουμε ενδεικτικά να συμμετέχουν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φιλολόγων Ευβοίας, της Ευβοϊκής Αρχαιοφίλου Εταιρείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας ή της  Βιβλιοθήκης Χαλκίδας και του Δήμου Χαλκιδέων.
    Ασφαλώς πέραν της συμμετοχής εκπροσώπου της Διεύθυνσης στην Επιτροπή, η συνεργασία σας είναι αναγκαία για την διοργάνωση του Διαγωνισμού και την ενθάρρυνση των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας να συμμετάσχουν σε αυτόν.
    Η παρουσίαση των βραβευμένων Κειμένων θα γίνει σε Δημόσια Εκδήλωση έτσι ώστε να απλωθεί το πνεύμα αυτού του Διαγωνισμού.
    Ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι η επιτυχία αλλά και η καθιέρωσή του όχι μόνο ενόψει του επετειακού έτους Αριστοτέλη αλλά και διαχρονικά, προκειμένου να εμπνέονται οι νέοι του τόπου μας από τις αξίες της Αριστοτελικής Φιλοσοφίας και γενικότερα από τον Κλασσικό Πολιτισμό.
    Αναμένω την αποδοχή της πρότασης και την περαιτέρω συνεργασία για την υλοποίησή της”.

                     Γραφείο Τύπου
                  Δήμου Χαλκιδέων

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages