Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Cyber Monday: Εβδομάδα εκπτώσεων σε 100 e shops

Μετά την επιτυχία που είχε επιχειρήσεων η «Black Friday», έρχεται η Cyber Monday για να τους καταναλωτές που προτιμούν τα ψώνια στο Διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, όπως αναφέρει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Το Cyber Mondaυ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας. Η εβδομάδα διαρκεί από την 1η Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.Στα πρότυπα της Cyber Monday – κατά τη διάρκεια της οποίας διεθνώς σημειώθηκε ρεκόρ πωλήσεων φέτος- ο ελληνικός σύνδεσμος των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, GRECA, επαναλαμβάνει την πρωτοβουλία διενέργειας εκπτώσεων μέσω των e-shops από την 1η έως την 7η Δεκεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ  E SHOPS ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ο GRECA και τα μέλη του αφενός επιχειρούν να κερδίσουν μέρος της καταναλωτικής πίττας και αφετέρου να εδραιώσουν την καταναλωτική εμπιστοσύνη προς τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η οποία υπολείπεται στην Ελλάδα έναντι άλλων αναπτυγμένων αγορών. Και όχι αναίτια, καθώς μερίδα του ηλεκτρονικού επιχειρείν λειτουργεί είτε καιροσκοπικά είτε παρανόμως. Σχολιάζοντας μάλιστα πρόσφατη ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, σύμφωνα με την οποία ελληνικά e-shops (κυρίως με τεχνολογικά προϊόντα μεγάλης αξίας) εμπλέκονται σε απάτη υπεξαίρεσης ΦΠΑ, η διοίκηση του GRECA κάνει λόγο για ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο, το οποίο χρειάζεται τη συνεργασία όλων των παραγόντων για την αντιμετώπιση του.

Προκειμένου δε να υποστηρίξει την αξιοπιστία των ηλεκτρονικών επιχειρήσεων, ο σχετικά νεοσύστατος GRECA, προχωρεί στη θεσμοθέτηση του Σήματος Αξιοπιστίας για το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Εμπόριο, το οποίο χορηγείται σε όσες εταιρίες πληρούν 120 κριτήρια πιστότητας και ποιότητας.

Το GRECA TRUSTMARK είναι εγκεκριμένο από τον ECommerce Europe, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα εξωστρέφειας, καθώς ανοίγει νέους επιχειρηματικούς διασυνοριακούς δρόμους για τα ελληνικά eShops (αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 10.000 πιστοποιημένα ηλεκτρονικά καταστήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη).

Ταυτόχρονα έχει την υποστήριξη αρκετών εμπορικών φορέων, αλλά και της Πολιτείας, ειδικότερα δε της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μάλιστα χθες ο GRECA., ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Αντώνης Παπαδεράκης, δήλωσε το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί ένα κρίσιμο πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου -σε συνεργασία με το Υπουργείο, τον GRECA. και άλλους αρμόδιους φορείς- είναι σε φάση υλοποίησης αρκετών δράσεων και ενεργειών όπως τη σύνταξη του Κώδικα Δεοντολογίας για τα Σήματα Αξιοπιστίας στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο, τη δημιουργία του Ειδικού Μητρώου Προμηθευτών, την μείωση του γεω-αποκλεισμού και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τις ψηφιακές συμβάσεις κ.α.

Οι προσπάθειες οργάνωσης της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μια αναγκαιότητα καθώς οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν πλέον μέρος της καταναλωτικής επιλογής και για το 2016 εκτιμώνται αυξημένες κατά 17% σε αξία στην Ελλάδα.

Θεωρώντας λοιπόν ότι έχει δημιουργηθεί μια ικανή κρίσιμη μάζα και από την πλευρά της ζήτησης αλλά και της προσφοράς, φέτος 100 και πλέον ηλεκτρονικά καταστήματα –μέλη του GRECA, αναμένεται να συμμετάσχουν στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Πρόκειται για αριθμό συμμετοχών κατά 50% αυξημένο, που απηχεί τη δυναμική μιας αναπτυσσόμενης αγοράς αλλά και ενός θεσμού που ξεκίνησε μόλις το 2013.

Το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο GRECA., καταγράφηκε συγκριτική αύξηση του τζίρου κατά 49,7% την συγκεκριμένη εβδομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου έτους, καθώς και αύξηση πωλήσεων κατά 34% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημερολογιακά εβδομάδα. Οι προσφορές δε άγγιξαν έως και το 70% σε κάποιες περιπτώσεις, τάση που φαίνεται πως θα εκδηλωθεί και φέτος.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 10:20 π.μ. . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Cyber Monday: Εβδομάδα εκπτώσεων σε 100 e shops �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery