Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικου Τόσκα στον ραδιοσταθμό “Πρακτορείο FM” - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικου Τόσκα στον ραδιοσταθμό “Πρακτορείο FM”

O Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό “Πρακτορείο FM”  στη διάρκεια της εκπομπής των δημοσιογράφων  Νίκου Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.
Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης:
Δημοσιογράφος:    Δεν ξέρω αν ήσουνα στα πρόσφατα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.
Δημοσιογράφος: Δεν το κάλυψα εγώ αυτό το ρεπορτάζ, ο Στέργιος ο Τζιαμαντάνης.
Δημοσιογράφος:    Στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λοιπόν, είδα μια τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας εδώ η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ απομόνωσε τους λεγόμενους γνωστούς αγνώστους εκεί κοντά στο ύψος της Εθνικής Αμύνης και εκεί αφού έριξαν ότι είχαν, σηκώθηκαν και έφυγαν, αλλά δεν άνοιξε και μύτη, δεν τραυματίστηκε κανείς. Υπήρξε μια ελαφρά διαφοροποίηση που δε ξέρω αν αυτό οφείλεται στον τοπικό σχεδιασμό ή πιο κεντρικά, εν πάση περιπτώσει, βλέπω πάντως ότι στην Αθήνα υπάρχουν διαμαρτυρίες για τις τελευταίες πυρπολήσεις των τρόλεϊ στα Εξάρχεια και κυρίως από…
Δημοσιογράφος:… τον κύριο Καμίνη, τον Δήμαρχο Αθηναίων ο οποίος χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αφού είπε ότι δεν μπορούν να μπουν διοικητικά όρια στην ανομία και να θυσιαστεί μια ιστορική συνοικία όπως είναι τα Εξάρχεια, επειδή κάποιοι δηλώνουν αδύναμοι στην καταστροφική μανία...
Δημοσιογράφος:… αφήνοντας δηλαδή αιχμές ουσιαστικά για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης…
Δημοσιογράφος:… ακριβώς, ζήτησε τη παραίτηση του κυρίου Τόσκα, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κυρίως βέβαια μετά από αυτά τα φαινόμενα, την καταστροφή τριών μέσων μεταφοράς, των τρόλεϊ…
Δημοσιογράφος:… είναι η πρώτη φορά που ζητάει κάτι τέτοιο είπε ο κύριος Καμίνης και το έπραξε λόγω της ανοχής σε φαινόμενα βίας. Αυτά είναι τα λόγια του κυρίου Καμίνη που προσλαμβάνει τα χαρακτηριστικά ρουτίνας
Δημοσιογράφος: Πάμε στον κύριο Τόσκα να δούμε τι έχει να μας πει. Καλησπέρα σας κύριε Υπουργέ.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Καλησπέρα στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Καταρχάς για την πρακτική που αναφέρατε πριν της Αστυνομίας, της απομόνωσης στην Θεσσαλονίκη των γνωστών αγνώστων και της ομαλής πορείας των υπολοίπων διαδηλωτών, δεν ήταν τοπικό φαινόμενο, είναι η γενικότερη πρακτική μετά από οδηγίες δικές μου και εντολές που εφαρμόζονται παντού και αυτό έγινε και στην 17 Νοέμβρη και στις 6 Δεκέμβρη και πέρυσι και εφέτος. Δεν άνοιξε μύτη σε όλη την διάρκεια της διαδρομής, υπήρξαν όμως επεισόδια στην συνέχεια στην περιοχή των Εξαρχείων και υπήρξαν και τα ατυχή περιστατικά, τα φαινόμενα που έγιναν με τα τρόλεϊ αυτές τις ημέρες.
Ο κύριος Καμίνης πράγματι ζητάει για πρώτη φορά την παραίτηση Υπουργού γιατί επί 6 χρόνια που είναι δήμαρχος, καιγόταν η Αθήνα και δεν είχε ανοίξει το στόμα του και έξω από κάθε θεσμικό πλαίσιο, ζητάει την παραίτηση του Υπουργού. Εγώ δεν ζήτησα για παράδειγμα, την παραίτηση του κυρίου Δημάρχου για το χάλι της Αθήνας, για τα σκουπίδια και ούτε για το χάλι της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά δε ξέρω ποιο είναι αυτό το συκοφαντικό ντελίριο του Δημάρχου που γυρίζει από σταθμό σε σταθμό και κατηγορεί. Παρουσιάζει το άσπρο μαύρο, λέει ότι υπάρχει έξαρση ναρκωτικών. Είναι διαστρέβλωση των αριθμών αυτό που λέει.
Πριν από λίγες ημέρες είχαμε την εξάρθρωση τεράστιου κυκλώματος με 70 συλλήψεις μέσα στην Αθήνα, διακινητών ναρκωτικών. Ο ίδιος δεν κάνει τίποτα για τους χρήστες ναρκωτικών, αν και είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει ειδικό κτίριο που θα είχε τελειώσει τον περασμένο Σεπτέμβρη. Δεν κάνει τίποτα για τους ανθρώπους που είναι εγκαταλελειμμένοι, τους άστεγους στις γωνιές της Αθήνας και έρχεται, ίσως από την πίεση κάποιων συμβούλων του, κάτω από τους οποίους άγεται και φέρεται ή κάποιων επιδιώξεων του. Δεν το καταλαβαίνω. Δεν θέλω να μπω στο συκοφαντικό του ανταγωνισμό, αλλά υπάρχουν και όρια σε αυτό τον τόπο.
Δημοσιογράφος: Έχει υπάρξει κάποια συνεργασία ή συνάντηση ή υπάρχει μία διάθεση συνεργασίας;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Θα σας απαντήσω. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη όχι σε κάθε Δήμαρχο. Από όλη την Ελλάδα, όλοι οι Δήμαρχοι συνεργάζονται μαζί μας. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο ή μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, αλλά δεν υπάρχει κανένα παράπονο μη συνεργασίας με τους υπόλοιπους Δημάρχους. Ο κύριος Καμίνης δεν ξέρω τι φιλοδοξίες έχει και δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει αν θέλει να αναδειχθεί σε κάποιο δικό του πολιτικό χώρο, αλλά νομίζω ότι είναι αήθης ο τρόπος αυτός. Υπάρχει και η ηθική στην πολιτική σε τελευταία ανάλυση.
Οι αριθμοί σε όλη την Ελλάδα δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας, μείωση της διακίνησης των ναρκωτικών. Τεράστια μείωση. Ξεχάσατε τα κυκλώματα των Ρομά, με την τεράστια επιχείρηση  με την τεράστια επιχείρηση των 1.000 αστυνομικών πριν από δύο μήνες. Ξεχάσαμε και ξέχασε ο κύριος Καμίνης τα κυκλώματα των ναρκωτικών τα οποία αντιμετωπίζονται κάθε μέρα και μιλάει ότι υπάρχει αύξηση των ναρκωτικών. Είναι ντροπή.
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ να πάμε λίγο στο συγκεκριμένο θέμα. Βλέπουμε ότι έχουν αλλάξει μάλλον την τακτική οι γνωστοί άγνωστοι και ενώ θυμόμαστε ότι κυρίως Παρασκευές γινόντουσαν τέτοιου είδους επιθέσεις σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τώρα είδαμε ότι μία άλλη μέρα έκαναν, ίσως αιφνιδιάζοντας. Να μείνουμε λίγο στο περιστατικό αυτό εδώ πέρα; Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί τελικά;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πραγματικά αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν την περιοχή. Δεν θα μείνει έτσι αυτή η κατάσταση. Μην νομίζετε ότι εμείς είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά το να παίρνει κάποιος μαζί του τα κανάλια, δεν ξέρουμε πόσο καλά μπορούν οι κάμερες να δείξουν ένα μεμονωμένο περιστατικό, να το απομονώσουν και να το γενικεύσουν.
Πλην όμως πρέπει να δούμε την γενικότερη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή η αστυνομία και δεν πρέπει να είμαστε άδικοι σε αυτούς τους ανθρώπους, είναι στις αγορές της Αθήνας της Θεσσαλονίκης σε όλες τις πόλεις για να προστατεύει τους ανθρώπους που γυρίζουν και ψωνίζουν αυτές τις μέρες για να μην γίνονται κλεψιές και έχουν μειωθεί πάρα πολύ αυτά τα φαινόμενα. Οι ληστείες οι μεγάλες, πού είναι οι ληστείες που γίνονταν τον προηγούμενο καιρό; Που ήταν ο κύριος Καμίνης όταν ληστεύονταν  η μία τράπεζα μετά την άλλη στο κέντρο της Αθήνας και τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα;
Εγώ δεν λέω ότι μηδενίστηκαν τα προβλήματα, προσπαθούμε κάθε μέρα και είναι άδικο να λέει καλή αστυνομία κακός Υπουργός. Η αστυνομία παίρνει κατευθύνσεις από τον Υπουργό και ειδικά εγώ μπαίνω και σε επιχειρησιακά θέματα είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι.
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, να κλείσουμε πάνω σε αυτό που λέτε, για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και για τις κατευθύνσεις που δίνετε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις υποθέτω, εφόσον προηγουμένως είπατε ότι δεν είναι μία μεμονωμένη πρακτική αυτή, αυτού του τρόπου η αντιμετώπιση. Υποθέτω ότι αυτό που βάζετε μπροστά είναι η ασφάλεια των πολιτών, η ζωή, να μην τραυματιστεί κανείς. Αλλά από την άλλη υπάρχει και μία εικόνα που δίνεται και η εικόνα καταγράφεται από την κάμερα και κινείται και μπορεί να μην έχει τραυματιστεί κανείς, να μην έχει πάθει κανείς τίποτα και να τελειώνουν όλα ήρεμα και ωραία, αλλά  έχει μείνει μία εικόνα αρνητική.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Προφανώς η εικόνα είναι αρνητική, προφανώς υπάρχει πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά ξέρετε κάτι; Αυτές τις μέρες ακούσατε στην Γερμανία, με τόσα σοβαρά περιστατικά, ακούσατε να ζητηθεί η παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών εκεί;  Με λάθη πάρα πολλά και παραλείψεις. Θα πρέπει να επικρατήσει ο ρεαλισμός. Να δούμε τον τεράστιο αγώνα που δίνεται αυτή τη στιγμή από την ΕΛ.ΑΣ στα νησιά, στους καταυλισμούς των προσφύγων και μεταναστών για να διατηρηθεί η τάξη και η ασφάλεια μέσα στην πόλη, παράλληλα όλα αυτά τα πράγματα και να μην είναι κάποιοι μικρόψυχοι ή αν θέλουν να επιδιώκουν άλλες επιδιώξεις, κομματικές ή πολιτικές  εντός πολλών εισαγωγικών, θα ξαναπώ αυτό που είπα πριν.  Υπάρχει και ηθική στην πολιτική.
Δημοσιογράφος: Μάλιστα. Νομίζω ότι αυτά αρκούν. Εξηγήσεις δόθηκαν και μας αναπτύχθηκε και ο τρόπος λειτουργίας που εκπορεύεται από το Υπουργείο. Ευχαριστούμε πολύ κύριε Υπουργέ.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και εγώ ευχαριστώ, να είστε καλά, χρόνια πολλά.
*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages