Η εορτή του Μεγάλου Βασιλείου και η Πρωτοχρονια στην Χαλκίδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η εορτή του Μεγάλου Βασιλείου και η Πρωτοχρονια στην Χαλκίδα

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών, κατά την οποία έψαλλαν οι Χοροί των Ιεροψαλτών του Μητροπολιτικού Ι. Ναού, υπό την διεύθυνση των κ. Γεωργίου Καραγκούνη και κ. Ιωάννου Δέδε.
Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ετελέσθη και η Πανηγυρική Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου Έτους, στην οποία παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Γιαννούκος, πλαισιωμένοι από συνεργάτες τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, Υποστράτηγος κ. Θεόδωρος Τοπούζης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας κ. Νικόλαος Γεωργακόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός και άλλοι εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και των λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Πριν την Απόλυση της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και αμέσως μετά ευλόγησε και την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχόμενος σε όλους εόρτια, ενώ απένειμε και το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εκ των Εφημερίων του Μητροπολιτικού Ι. Ναού και συνεργάτη του στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, π. Αθανάσιο Τρίκκα, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του συσσιτίου των 370 προσώπων, το οποίο παραθέτει καθημερινά ο Μητροπολτικός Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημαρχείο Χαλκίδος, όπου ευχήθηκε στον Δήμαρχο κ. Χρήστο Παγώνη και τους συνεργάτες του και όσους παρευρίσκονταν εκεί.














*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages