Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Εορτή του Αγίου Νεοφύτου στα Φύλλα

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ – ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΕΓΕΡΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΝΕΟΦΥΤΟ ΑΔΑΜ.
Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 το πρωί, τιμήθηκε όπως κάθε χρόνο η εορτή του Αγίου μάρτυρος Νεοφύτου, στον Ενοριακό Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων Χαλκίδος, όπου φυλάσσεται παλαιά Εικόνα του Αγίου Νεοφύτου, αφιέρωμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ευβοίας Νεοφύτου Αδάμ (1841-1852) προς τον Ναό της γενέτειράς του Φύλλα.
Στην ιερά πανήγυρη προεξήρχε, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ενώ συμμετείχαν και ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Παπαθανασίου εκ της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, Σακελ. Αναστάσιος Αναστασίου – Εφημέριος Φύλλων και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας, ενώ τό ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρεσβ. Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης – Εφημέριος στη γείτονα Ι. Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού κ. Κωνσταντίνος Μάντζαρης.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο π. Ιωάννης αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μάρτυρος Νεοφύτου όπως στο πρόσωπο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ευβοίας Νεοφύτου Αδάμ, ο οποίος ανέπτυξε εθνική δράση στα χρόνια της Επαναστάσεως του 1821, ως επίσκοπος τότε Καρυστίας.
Πριν την Απόλυση ετελέσθη και Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Ιεράρχου, η προτομή του οποίου ευρίσκεται στην αυλή του Ιερού Ναού.
*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 9:40 π.μ. . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Εορτή του Αγίου Νεοφύτου στα Φύλλα �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery