Ν.Ε Σύριζα Εύβοιας, "Ας σοβαρευτούμε κύριοι… " - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ν.Ε Σύριζα Εύβοιας, "Ας σοβαρευτούμε κύριοι… "

Προσθήκη λεζάντας
Συνοδεύοντας τον Υπουργό επικρατείας σ. Αλέκο Φλαμπουράρη, στην περιοδεία του στις κρατικές δομές που έχουν σχέση με την ασφάλεια και την πολιτική προστασία (Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Νοσοκομείο) και πηγαίνοντας προς το Γ.Ν. Νοσοκομείο Χαλκίδας, σε προγραμματισμένη επίσκεψη, λάβαμε το τηλεφώνημα, που έλαβαν κάποια τοπικά μέσα (τα υπόλοιπα κάλυπταν την επίσκεψη του Υπουργού) που ήταν απόντα όλη την ημέρα και κάποιοι «επαγγελματίες της επανάστασης»: στο Νοσοκομείο θα γίνει «τζέρτζελο». Ελάτε να το καταγράψετε… κι εμείς να φοβηθούμε!
Όντως πήγαμε στην προγραμματισμένη συνάντηση με την διοίκηση του Νοσοκομείου, για να ενημερωθούμε επίσημα για τα προβλήματα που υπάρχουν, να καταγραφούν και να προωθηθούν για λύση. Συναντήσαμε μια ομάδα εργαζομένων με μέρος του Δ.Σ. του Σωματείου,  των γνωστών επαγγελματιών του συνδικαλισμού, με το πανό τους να διαμαρτύρονται. Πρόσφατα κάποιοι από αυτούς ασκώντας παράνομα και το επάγγελμα του κτίστη, με τα απαλά τους χεράκια, εθεάθησαν να κτίζουν τοίχους μπροστά από το Υπουργείο Υγείας.  Φαίνεται όμως ότι είναι όψιμοι, μια και δεν τους έχουμε δει να διαμαρτύρονται και να καταπονούνται, τότε που ο συνεταίρος  Άδωνης, απέλυε υγειονομικό προσωπικό, τους Ιατρούς στην Πρωτοβάθμια (ΙΚΑ), που δεν προσλάμβανε προσωπικό να αντικαταστήσει αυτούς που έφευγαν με σύνταξη (γνωρίζουν άραγε από πότε έχει να προληφθεί ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό;), που αφαίρεσε τα κέντρα Υγείας από την εποπτεία των Νοσοκομείων, που δεν ανανέωνε τον στόλο των ασθενοφόρων (είχε να αγοραστεί ασθενοφόρο από το 2004;), που αποδυνάμωσε το ΕΚΑΒ προς όφελος των ιδιωτών, που έκλεισε Νοσοκομεία, που πούλησε Νοσοκομεία (Ερρίκος Ντινάν, Ο κ. Μαρτίνης από την φυλακή άρχισε να κελαηδά στον Εισαγγελέα), από το πάρτυ με τις προμήθειες σε εξοπλισμό, αναλώσιμα και φάρμακα (η Novartis είναι εδώ και ποιος ξέρει τι άλλο θα προκύψει), που διέλυσε την πρωτοβάθμια περίθαλψη, άπειρος ο κατάλογος.    Και δεν μπορούμε να καταλάβουμε προς τι η όψιμη κάψα για τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας και προς τι η ταύτιση της ηγεσίας ενός εργατικού σωματείου με τα πιο αντιδραστικά κομμάτια του πολιτικού φάσματος που έχουν την ευθύνη αυτής της κατάστασης.
Ας σοβαρευτούμε κύριοι… είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει, πάρτε το απόφαση: το πάρτυ τελείωσε, the game is over.     Το ΕΣΥ θα γίνει πάλι ο κύριος αξιόπιστος φορέας της Δημόσιας Υγείας, μέσα σ΄ αυτές τις συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας, και θα παρέχει  την δημόσια περίθαλψη που έχει ανάγκη ο Λαός μας, με δωρεάν πρόσβαση για όλους. Αυτό για μας είναι στοίχημα που θα το κερδίσουμε.
Διαβάστε και λίγο τον προϋπολογισμό, όχι τίποτα άλλο, για να μαθαίνετε…
Αν είναι πέστε το μας, μην ντρέπεστε: αναπολείτε την εποχή του 5ευρου και την μεταβίβαση των νοσηλίων στην εφορία; Αναπολείτε την ασυδοσία των εργολάβων της Υγείας;  Αναπολείτε την αποδιοργάνωση του συστήματος;  Αναπολείτε την επικυριαρχία των πολυεθνικών του φαρμάκου; Αναπολείτε την ρεμούλα και την μίζα σε ότι περπατάει, πετάει, κολυμπάει; Αναπολείτε την εποχή που προσλαμβανόταν κάποιος, μόνο αν ήταν δικό σας παιδί, ανεξαρτήτως προσόντων; Πείτε το μας.

Γραφείο τύπου
Χαλκίδα 29/01/2017

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages