Ο Γ. Ακριώτης για τους Δασικούς χάρτες , επίσκεψη στο δασαρχείο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Γ. Ακριώτης για τους Δασικούς χάρτες , επίσκεψη στο δασαρχείο

Με αφορμή την Ανάρτηση Δασικού Χάρτη στην Π.Ε. Εύβοιας, ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Γιώργος Ακριώτης  συναντήθηκε χθες με τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών κ. Δέσποινα Κομίλη.
Συνέκλιναν στην εκτίμηση ότι η κατάρτιση και η κύρωση των δασικών χαρτών ήταν απολύτως αναγκαία και ιδιαίτερα σημαντική, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διευκόλυνση του χωροταξικού σχεδιασμού όσο και για τη μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς, η έκδοση  μιας πράξης χαρακτηρισμού απαιτούσε διάστημα αρκετών μηνών. Ο κ. Ακριώτης ανέφερε ότι η κατάρτιση των δασικών χαρτών ήταν ένα ζήτημα που ταλαιπωρούσε εδώ και δεκαετίες την Ελλάδα και επισήμανε ότι κανένας έως τώρα δεν είχε την πολιτική βούληση να προχωρήσει στην οριστική του διευθέτηση.
Οι δασικές υπηρεσίες μαζί με το Εθνικό Κτηματολόγιο είναι πλέον σε θέση να προχωρήσουν τη διαδικασία για οριστική κύρωση των δασικών χαρτών. Τα οφέλη που προκύπτουν είναι πολλαπλά και αφορούν όλους τους τομείς της οικονομίας μας:
•    Διασφάλιση φυσικού περιβάλλοντος.
•    Παροχή δυνατότητας γεωργικής χρήσης για εκτάσεις που έχουν χαρακτηριστεί δασικές.
•    Επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης αδειών σταυλικών εγκαταστάσεων για τους κτηνοτρόφους, καθώς δεν θα υπάρχει καμία καθυστέρηση από το δασαρχείο.
•    Προσέλκυση επενδυτικών σχεδίων με άμεσο όφελος στην ανάπτυξη.
•    Κατοχύρωση ιδιοκτησιών που μέχρι σήμερα κατέχονταν «δια λόγου».
•    Μείωση φόρτου εργασίας στα δασαρχεία, καθώς οι πράξεις χαρακτηρισμού εκδίδονται άμεσα.
Η κ. Κομίλη αναφέρθηκε στη σύσταση 6 Σημείων Υποστήριξης στο Νομό Εύβοιας (Χαλκίδα, Ιστιαία, Λίμνη, Αλιβέρι, Κάρυστο & Σκύρο), τα οποία είναι αρμόδια για οποιοδήποτε θέμα ανακύψει σχετικά με την ανάρτηση ή την υποβολή αντίρρησης πάνω στους δασικούς χάρτες.
Είναι πολύ σημαντικό κάθε πολίτης της Εύβοιας να ενημερωθεί σωστά από τους ειδικά εκπαιδευμένους υπαλλήλους των δασαρχείων και των Σημείων Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ) και να μην βασίζει την πληροφόρησή του σε οποιοδήποτε άλλο μέσο.
 Οι πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα, καθώς μέσα από αυτή τη διαδικασία θα αναδειχθούν οι αυθαιρεσίες, οι καταπατήσεις και τυχόν λάθη της διοίκησης. Σε καμία περίπτωση οι δασικοί χάρτες δεν καθορίζουν ιδιοκτήτη, αλλά ποιες περιοχές είναι δάση. Είναι συνταγματικά δίκαιο να αποκαλυφθούν οι παράνομες εκχερσώσεις και να αποδοθεί στους πολίτες γη που είχε καταληφθεί χωρίς άδεια.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages