Η Χαλκίδα κατευόδωσε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Νικολάου και Ειρήνης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Χαλκίδα κατευόδωσε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Νικολάου και Ειρήνης

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, όπου επί δεκαπενθήμερο περίπου φιλοξενήθηκαν τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Λέσβου.
Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Προϊστάμενοε του Ι. Ναού Αρχιμ. Θεοφύλακτοε Τσαγκάρηε και ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, στο οποίο συμμετείχαν και μαθητές των Σχολείων της Ενορίας.
Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος και οι συλλειτουργοί του τέλεσαν Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος Γρηγορίου Πλειαθού, Αρχιερατεύσαντος επί ήμισυ σχεδόν του αιώνος (1922-1968) στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.
Πριν αναχωρήσουν για την Μυτιλήνη τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων, ο π. Θεοφύλακτος τα μετέφερε στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, για να ευλογηθούν οι εκεί διακονούντες πατέρες και λαϊκοί υπάλληλοι, ενώ ο Σεβασμιώτατος, αμέσως μετά, μετέβη στο Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου ετέλεσε Τρισάγιο επί του Τάφου του μακαριστού Προκατόχου του Γρηγορίου Πλειαθού.






*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages