Πράσινο φως για το παραλιακό μέτωπο Αυλίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πράσινο φως για το παραλιακό μέτωπο Αυλίδας

Με το ενδιαφέρον και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της τον Σεπτέμβριο του 2014 και την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δρομολογείται λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα της Αυλίδας, που ταλανίζει για πολλά χρόνια την περιοχή.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, πέραν του προβλήματος που υπήρχε στο παραλιακό μέτωπο του Φάρου Αυλίδας, στο οποίο ολοκληρώνεται το τοιχίο αντιστήριξης, είχε θέσει ως προτεραιότητα και την αποκατάσταση των προβλημάτων διάβρωσης της ακτής, σε όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής, από την Παραλία Αυλίδας μέχρι το Βαθύ. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Δημοτική Αρχή συνεργάστηκε με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προκειμένου να αναλάβει την εκτέλεση ερευνητικού προγράμματος και να προτείνει λύσεις αποκατάστασης. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής Χαλκίδας και με απόφασή του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη,  την 1 Φεβρουαρίου 2017 εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού 105.400,00€ για επιχορήγηση της Επιτροπής Ερευνών του ΕΜΠ, για την εκτέλεση του προγράμματος “Καταγραφή – αξιολόγηση και ιεράρχηση προβλημάτων διάβρωσης της ακτής Παραλίας Αυλίδας έως Βαθύ του Δήμου Χαλκιδέων και οργάνωση του σχεδιασμού προστασίας”.
Ο δήμαρχος Χαλκιδέων εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες τόσο προς τον Υπουργό Υποδομών όσο και σε όσους συνέβαλαν στην ανάδειξη του προβλήματος.
        
Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων
ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ by Vagelis Moutoupas on Scribd
*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages