Απότομος πόνος στην κοιλιά: Τι σημαίνει και τι να κάνετε - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Απότομος πόνος στην κοιλιά: Τι σημαίνει και τι να κάνετε

Ο οξύς, απρόσμενος και πολύ απότομος πόνος στο στομάχι είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να το αφήσετε να περάσει απαρατήρητο. Ένας πόνος στην κοιλιακή χώρα μπορεί να έχει διάφορες αιτίες. Διαβάστε τις στην λίστα που ακολουθεί

Ο οξύς, απρόσμενος και πολύ απότομος πόνος στο στομάχι είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να το αφήσετε να περάσει απαρατήρητο.

Ένας πόνος στην κοιλιακή χώρα μπορεί να έχει διάφορες αιτίες. Διαβάστε τις στην λίστα που ακολουθεί για να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε:

-Φλεγμονή (κολίτιδα, εκκολπωματίτιδα και σκωληκοειδίτιδα)

Πάρετε κάποιο παυσίπονο για να ανακουφιστείτε από τον πόνο, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τα επείγοντα ή/και να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας, ειδικά αν ο πόνος συνοδεύεται από ναυτία, έμετο και πυρετό.

-Πρόβλημα σε κάποιο όργανο (πέτρες στη χολή, απόφραξη του εντέρου, διόγκωση του ήπατος)

Και πάλι μπορείτε να πάρετε κάποιο παυσίπονο για τον πόνο, αλλά μην μείνετε εκεί, ακόμα και αν προσωρινά νιώσετε καλύτερα. Ο οξύς, απότομος πόνος είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξει ένας γιατρός και να σας κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις.

-Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Πρόκειται για μία χρόνια ασθένεια με δυνατές “καούρες” στο στομάχι και έντονο κοιλιακό πόνο. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για εξειδικευμένη φροντίδα και αγωγή. Ένα παυσίπονο για το στομάχι θα σας ανακουφίσει από τους σπασμωδικούς πόνους.

-Πυελικό άλγος

Πόνος στην περιοχή της λεκάνης που εντοπίζεται από το επίπεδο του ομφαλού μέχρι το άνω μέρος των κάτω άκρων. Η διάγνωση των αιτιών του πυελικού πόνου είναι δύσκολη. Μπορεί να νιώσετε οξύ ή και βαθύ πόνο. Επίσης κάποιες φορές θα νιώσετε πόνο “που έρχεται και φεύγει” ή είναι σαν “πίεση” και “βάρος” στην περιοχή της λεκάνης. Αν είστε γυναίκα, το πυελικό άλγος θα μπορούσε επίσης να προκληθεί από κύστεις των ωοθηκών, ενδομητρίωση και ωορρηξία.

-Κοιλιακή κήλη

Οι κήλες στην περιοχή της κοιλιάς είναι σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάζεται συχνότερα τα τελευταία χρόνια. Απαιτεί συνήθως χειρουργική επέμβαση. Πρόκειται ουσιαστικά για μία “τρύπα” στο κοιλιακό τοίχωμα μέσα από την οποία περνάει κάποιο όργανο (πχ έντερο) μαζί με το εσωτερικό κάλυμμα της κοιλιάς (σάκος) και εμφανίζεται κάτω από το δέρμα, σαν μικρό φούσκωμα στο σημείο εκείνο. Πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον γιατρό ή/και το νοσοκομείο.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages