Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας

Σε πέντε περιπτώσεις διαπιστώθηκαν -κατά περίπτωση- παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και άλλα αδικήματα ποινικού χαρακτήρα.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις - καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα τους ελέγχους διενήργησαν την Παρασκευή (10 Φεβρουαρίου 2017), κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκαν - κατά περίπτωση- σε (5) περιπτώσεις, παραβάσεις των ανωτέρω νομοθεσιών, καθώς και άλλα αδικήματα ποινικού χαρακτήρα.

Αναλυτικότερα:

Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, βρέθηκαν να εργάζονται (8) υπάλληλοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας τους. Σημειώνεται ότι, το ανωτέρω κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας, λόγος για τον οποίο συνελήφθη ο 64χρονος ημεδαπός προσωρινά υπεύθυνος και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την τοπική αστυνομική Αρχή. Επίσης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος 53χρονου ημεδαπού υπαλλήλου του κέντρου διασκέδασης εκκρεμούσαν: α) ένταλμα σύλληψης του 20ου Τακτικού Ανακριτή και β) καταδικαστικές αποφάσεις οι οποίες είχαν συγχωνευθεί, συνολικής ποινής 88 μηνών, από το Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για αδικήματα ποινικού χαρακτήρα. Ο προαναφερόμενος συνελήφθη και οδηγήθηκε επίσης στην τοπική αστυνομική Αρχή.
Σε εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων, συνολικής αξίας 633,00 ευρώ, ενώ βρέθηκαν να εργάζονται (11) υπάλληλοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν πίνακες προσωπικού.
Σε εστιατόριο - καφέ στη Δάφνη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση (4) αποδείξεων, συνολικής αξίας 170,90 ευρώ.
Σε καφετέρια στην Αθήνα, βρέθηκαν να εργάζονται (2) υπάλληλοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας τους.
Σε καφετέρια στο Παγκράτι, βρέθηκαν να εργάζονται (3) υπάλληλοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν πίνακες προσωπικού.
Για τις ως άνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages