Στο πλευρό των ρητινοκαλλιεργητών ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στο πλευρό των ρητινοκαλλιεργητών ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό των ρητινοκαλλιεργητών της Βόρεια Εύβοια, που ζητούν την στοιχειώδη κρατική στήριξη, προκειμένου να επιβιώσει το πολύτιμο επάγγελμά τους.
Μεταξύ άλλων εκδηλώσεων συμπαράστασης η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου, εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία, θα αποστείλει υπόμνημα προς τον αρμόδιο Υπουργό στο όποιο τονίζεται η τεράστια συμβολή της ρητινοκαλλιέργειας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Μια πολυδιάστατη συμβολή με επιδράσεις τόσο άμεσες όσο και έμμεσες.
Άμεσες γιατί η αξιοποίηση του εξαίρετο υ αυτού προϊόντος μας, μόνο ως εθνικό κεφάλαιο μπορεί να χαρακτηριστεί σήμερα, εν όψει μάλιστα των προοπτικών ευρύτατης χρήσης της ρητίνης στην σύγχρονη τεχνολογία και την βιομηχανία.
Έμμεσες γιατί είναι σε όλους μας γνωστή η καθοριστική συμβολή του ρητινοκαλλιεργητή στην προστασία των δασών μας και κατ’ επέκταση του αξεπέραστου φυσικού μας περιβάλλοντος, που αξιωθήκαμε να ζούμε και να αξιοποιούμε τουριστικά.

Με αυτό το σκεπτικό όλοι από κοινού πρέπει να συμπαρασταθούμε στον αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι ρετσινάδες μας προβάλλοντας δίκαια αιτήματα προς το κράτος.
Ένα κράτος που μέσα σε πέντε χρόνια μείωσε στο 1/5 την επιδότηση του ρητινοκαλλιεργητή.
Ένα κράτος που δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των επαγγελμάτων στη φορολόγηση.
Ένα κράτος που ξεχνάει ή καθυστερεί τις υποσχέσεις του για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές, σαν κι αυτή που έπληξε εφέτος το καλοκαίρι τη Βόρεια Εύβοια.
Πρέπει κάποτε να γίνει κατανοητό από τους κρατούντες, πως υπό οποιεσδήποτε συνθήκες πρέπει πάνω από όλα να γίνεται δίκαια αξιολόγηση των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, που πρέπει να προηγούνται σε ενισχύσεις και βοήθεια..

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages