Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, για διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, για διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και στις Ερυθρές Αττικής

Οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στις Πλαταιές Βοιωτίας και είναι αποτέλεσμα εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού και επιχειρησιακών δράσεων για την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών μετασχηματιστών

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, εξιχνιάστηκαν συνολικά (55) κλοπές μετασχηματιστών, από τον Ιούνιο του 2016, με την συνολική ζημιά που υπέστη ο Οργανισμός να εκτιμάται στις (249.000) ευρώ

Κατασχέθηκαν (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, διάφορα εργαλεία, μία κουκούλα τύπου full face, κινητά τηλέφωνα κ.α.

Συνελήφθησαν, χθες (04-03-2017) το πρωί στις Πλαταιές Βοιωτίας, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 28 και 23 ετών, μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και στις Ερυθρές Αττικής.

Οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας και του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών και είναι αποτέλεσμα εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού και επιχειρησιακών δράσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών μετασχηματιστών σε περιοχές της Βοιωτίας.

Σε βάρος τους, καθώς και δύο ακόμη τουλάχιστον ομοεθνών συνεργών τους που ταυτοποιήθηκαν, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.


Επιπλέον ο 28χρονος συλληφθείς κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2016, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

Αναλυτικότερα, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, ανά περίπτωση, ενέχονται στην διάπραξη συνολικά πενήντα πέντε (55) κλοπών μετασχηματιστών, στις περιοχές Λεύκτρα, Μελισσοχώρι, Καπαρέλλι και Πλαταιές Βοιωτίας, καθώς και στις Ερυθρές Αττικής, ενώ η συνολική ζημιά που έχει υποστεί ο Οργανισμός, εκτιμάται στις (249.000) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα των δραστών, διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δράσης (κατσαβίδι και κλειδιά, εκ των οποίων το ένα τυλιγμένο με μονωτική ταινία), μία κουκούλα τύπου full face, δύο κινητά τηλέφωνα, ιδιόχειρες σημειώσεις και ένα ναρκωτικό δισκίο.

Σημειώνεται ότι δύο εκ των δραστών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους, μετά την κατάσχεση δύο οχημάτων, έμφορτων με κλεμμένα πηνία μετασχηματιστών, τα οποία εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένα την 09-05-2015 και την 23-05-2016, σε περιοχές του Σχηματαρίου και του Καπαρελλίου Βοιωτίας, αντίστοιχα.    

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της εγκληματικής σπείρας και να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages