21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο DOWN - Sourta-Ferta

Post Top Ad

21η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο DOWN

Η 21η Μαρτίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down, μια ημέρα αφιερωμένη σε αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους ώστε όλοι να θυμόμαστε τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις μας απέναντί τους.
Πρόκειται για μια από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για ανθρώπους που χρειάζονται ιδιαίτερη υποστήριξη από το κοινωνικό κράτος τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης όσο και σε δράσεις που τους επιτρέπουν  να εξασφαλίσουν την αυτόνομη διαβίωσή τους.
Οι συνάνθρωποί μας αυτοί που ανταποδίδουν έντονα κάθε πράξη αγάπης και καλοσύνης συχνά λησμονούνται στα κέντρα λήψης αποφάσεων ιδίως όταν επικρατεί το ιδεολόγημα του περιορισμού του κράτους πρόνοιας και του κοινωνικού κράτους. Η χώρα μας αντιμέτωπη με μια βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση γνώρισε την ραγδαία υποχώρηση του κοινωνικού κράτους ιδίως  έως το 2014. Τα τελευταία δύο χρόνια η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τις αυτονόητες κοινωνικές υπηρεσίες που ο πολιτισμός επιβάλλει να εξασφαλίζουμε για όλους τους κατοίκους της χώρας. Εκπτώσεις έχουν γίνει πολλές, δεν μπορούμε όμως να επιτρέπουμε εκπτώσεις στον ανθρωπισμό μας.
Οι άνθρωποι με σύνδρομο Down και οι οικογένειές τους στέλνουν σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα για το πώς η αγάπη, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη μας δίνουν την δύναμη να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, να προχωράμε ενωμένοι και να βρίσκουμε το νόημα της ζωής μέσα και από τις πιο δυσνόητες για τον άνθρωπο καταστάσεις. 

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages