Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821 - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821

“Η χώρα μας γιορτάζει σήμερα, 196 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821, την απόφαση ενός μεγάλου ξεσηκωμού, απόρροια της θέλησης και της δύναμης που ανέκαθεν χαρακτήριζαν την ελληνική ψυχή. Και αυτή η γιορτή, στη δύσκολο περίοδο που διανύουμε, δεν είναι απλά ευκαιρία τιμής και μνήμης, αλλά το επόμενο βήμα για την πρόοδο και την εξέλιξή μας. Γιατί κάθε εθνική επέτειος θα πρέπει να προσεγγίζεται και να συγχρονίζεται στα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας.
Η 25η Μαρτίου 1821 είναι γιορτή του έθνους και όχι του εθνικισμού. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναδυθούν μέσα από αυτή τη σπουδαία στιγμή της ελληνικής ιστορίας, οι αξίες της  ελευθερίας, του σεβασμού που απαιτεί κάθε κράτος για την εδαφική του ακεραιότητα και την πίστη του, του ανθρωπισμού και της πνευματικής καλλιέργειας. Και αυτή η γνώση της ιστορίας, είναι ο συνδετικός μας κρίκος και η αδιάσπαστη σύνδεσή μας με το παρελθόν. Γιατί όσες πανηγυρικές εκδηλώσεις και να γίνουν, όσες ομιλίες και να εκφωνηθούν, θα μείνουν κενές περιεχομένου, αν δεν παραμείνουμε ενωμένοι ως λαός και αν στην ψυχή όλων δεν φωλιάσει η φλόγα της ελευθερίας και του σεβασμού για κάθε λαό και κάθε άνθρωπο.
 Ας κρατήσουμε όλοι μας στη φετινή επέτειο της εθνικής μας εορτής, τα λόγια του  Μακρυγιάννη: "Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι...Είμαστε εις το "εμείς" κι όχι εις το "εγώ".
                      Χρήστος Δ. Παγώνης
                    Δήμαρχος Χαλκιδέων
                                                                                                                     
             Γραφείο Τύπου
          Δήμου Χαλκιδέων

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages