Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6

amung

Be human!

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Πρωτοβουλίες για την διάσωση του Κολοβρέχτη

Τις επόμενες δράσεις της όσον αφορά την προστασία και ανάδειξη του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη συζήτησε η ομάδα πολιτών κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέλευσης. Το παρών στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, στο παλαιό δημαρχείο Χαλκίδας έδωσε και ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. Ο κ. Ψαθάς τάχτηκε υπέρ της προστασίας του υγροβιότοπου με παράλληλη αντιμετώπιση των πιέσεων που προξενούν στο οικοσύστημα τόσο οι διάφορες πηγές ρύπανσης (γεωργοπτηνοτροφικά και αλλά απόβλητα) όσο και η αυθαίρετη επέκταση καλλιεργούμενων εκτάσεων προς τον πυρήνα του υγροβιότοπου σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές στην περιοχή, την διερεύνηση των αιτίων έχουν ήδη αναλάβει οι αρμόδιες αρχές.
Η ομάδα διάσωσης ενημέρωσε τους παρισταμένους πολίτες και τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων για το ιστορικό του θέματος, τις οικολογικές επιπτώσεις που θα προξενήσει τυχόν αποξήρανση του υγροβιότοπου, την οικολογική-κοινωνική σημασία του Κολοβρέχτη καθώς και τις ενέργειες ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης στις οποίες έχει προχωρήσει ως τώρα.
Ο κ. Ψαθάς δεσμεύτηκε ακόμη να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς – δήμο Χαλκιδέων, περιφέρεια, υπηρεσίες- ώστε να προχωρήσει η υπόθεση της προστασίας του υγροβιότοπου και να ενημερωθεί κατάλληλα η τοπική κοινωνία για την σημασία του. Η ομάδα διάσωσης θεωρεί σημαντική την παραπάνω δέσμευση και αναμένει την ανταπόκριση και των υπολοίπων φορέων.

Η ομάδα διάσωσης καλεί όλους και όλες σε θα οριστικοποιήσει το πρόγραμμα δράσεων για την προστασία ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο της αδιαμεσολάβητης πληροφόρησης των συμπολιτών, κυκλοφορεί ήδη ενημερωτική αφίσα, ενώ σε λειτουργία το ιστολόγιο kolobrextis.blogspot.gr, στο οποίο οι πολίτες μπορούν να βρίσκουν υλικό για τον υγροβιότοπο.

Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, 2 Μαρτίου, 2017 στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας – Φριζή 10, Χαλκίδα.


ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΟΒΡΕΧΤΗ
Πληροφορίες - επικοινωνία στο kolobrextissos@gmail.com
Ιστολόγιο: http://kolobrextis.blogspot.gr/
facebook: Να προστατευτεί ο υγροβιότοπος του Κολοβρέχτη - Εύβοια

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 8:10 π.μ. . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Πρωτοβουλίες για την διάσωση του Κολοβρέχτη �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery