Χτίζοντας πολιτική καριέρα αντί για οδικό δίκτυο στην Εύβοια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χτίζοντας πολιτική καριέρα αντί για οδικό δίκτυο στην Εύβοια

Εκλέχτηκα Βουλευτής Εύβοιας με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη ίσως οικονομική και κοινωνική συγκυρία που γνώρισε η πατρίδα μας από τη μεταπολίτευση και μετά.
Δεν υποστήριξα και δεν υποστηρίζω ότι μέσα σε δύο χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας μπορεί να επιλύσει όλα τα προβλήματα ή με κάποιο «θαύμα» τα δεινά που οικοδομήθηκαν  για δεκαετίες σε βάρος μας θα εξαφανιστούν.

Γνωρίζω καλά ότι η σημερινή κυβέρνηση καταβάλει τίμιες προσπάθειες να υποστηρίξει τον ελληνικό λαό αρχής γενομένης από τους πιο αδύναμους, τους πιο αδικημένους, αυτούς που στην νεοφιλελεύθερη οπτική των πραγμάτων δεν έχουν στον «ήλιο μοίρα» και ευθύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι για την τύχη τους.

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε κομβικά ζητήματα καθημερινότητας και επιβίωσης είναι το στίγμα που αυτή η κυβέρνηση αφήνει όσο και αν αποκρύπτεται τεχνηέντως από τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η μεγάλη μας διαφορά και ο λόγος που όποτε και αν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει και πάλι την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου, είναι ότι είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που μια κυβέρνηση προσπαθεί πραγματικά να δώσει λύσεις σε χρόνια αλλά και καινοφανή προβλήματα.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι υπάρχει εκτελεστική εξουσία που δεν προσπαθεί να διαιωνίζει τα προβλήματα και να ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την πολιτική επιβίωση μιας κλειστής ομάδας ανθρώπων που θεωρούν αποκλειστικό και κληρονομικό τους δικαίωμα την άσκηση εξουσίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του παλαιού και πλέον ξεπερασμένου καθεστώτος αποτελεί η περίπτωση του οδικού δικτύου της Εύβοιας, πάνω στο οποίο οικοδομούνται πολιτικές καριέρες εδώ και δεκαετίες αντί να οικοδομείται ένα μέτρο έστω σύγχρονου οδικού δικτύου.

Ο εκλεγμένος από το 2004 Βουλευτής και πρώην Υπουργός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Εύβοιας ως κεντρική πολιτική του παρέμβαση και πολύ σωστά.
Η αμνησία όμως που συνοδεύει τις παρεμβάσεις του και η κοσμοθεωρία ότι με προσωπικές ψευδό- εξυπηρετήσεις δεν μπορούν να μένουν στο απυρόβλητο. Ο συγκεκριμένος πολιτικός υπήρξε Βουλευτής της συμπολίτευσης για 7 ολόκληρα χρόνια ενώ έχει διατελέσει Υπουργός με ισχυρό μάλιστα χαρτοφυλάκιο. Έχει ανακοινώσει και έχει «ξεκινήσει» τις σχετικές διαδικασίες περισσότερες φορές από όσες έχει ζητήσει την ψήφο του ευβοϊκού λαού. Εγκαλεί μια κυβέρνηση δύο ετών γιατί δεν προχωράει ένα έργο για το οποίο ο ίδιος δεν έκανε τίποτα περισσότερο από εξαγγελίες και δηλώσεις αρκετές από τις οποίες διαψεύστηκαν από ετέρους πρώην Βουλευτές της παράταξής του. Προφανώς και έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί αναπτυξιακά έργα για την Εύβοια και να ταυτίζεται με τα διαχρονικά αιτήματα του συνόλου του ευβοϊκού λαού. Δεδομένου όμως ότι δεν προέρχεται από παρθενογένεση, έχει επίσημη πολιτική παρουσία πλέον της δεκαετίας και η Εύβοια δεν είναι το αγαπημένο μέρος του για τις δημόσιες σχέσεις του, οφείλει να προβεί τουλάχιστον σε μια αυτοκριτική για την διαχρονική προσωπική του αποτυχία για το συγκεκριμένο έργο, ακόμα και στην περίοδο 2004 – 2009 όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έχοντας να διαχειριστεί μια επίπλαστη ευμάρεια και πακτωλό χρηματοδοτήσεων, όταν η Εύβοια έμενε «έξω» από χρηματοδοτήσεις, αναπτυξιακά και κοινωνικά χρήσιμα έργα.

Σε κάθε περίπτωση η αντιπαράθεση δεν είναι προσωπική ούτε πρόκειται να συρθώ σε μια τέτοια εξέλιξη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνολικά οι Βουλευτές Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, αναζητούμε τρόπους που θα επιτρέψουν πραγματικά να δρομολογηθεί το έργο του οδικού άξονα της Εύβοιας, χωρίς μεγαλοστομίες και βέβαια χωρίς να καλλιεργούμε αναληθή δεδομένα υποστηρίζοντας δημόσια ότι το έργο ήταν έτοιμο και είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ενώ στην πραγματικότητα το αναγκαίο αυτό έργο ήταν και είναι για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης η απόδειξη της μνημειώδους ανικανότητας πράξεων και της μνημειώδους επίσης ικανότητας φαλκίδευσης της αλήθειας και υφαρπαγής ψήφων.

Η κυβέρνηση σήμερα μετά από ολιγωρίες τουλάχιστον δεκαπέντε ετών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μετά από μόνιμη προτίμηση άλλων περιοχών ως προτεραιότητες, βάζει την Εύβοια σε ισότιμη θέση με τους άλλους νομούς και είναι έτοιμη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει επιτέλους κάτι να χτίζεται και στην Εύβοια. Ο σημερινός Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ήταν ξεκάθαρος και αποκαλυπτικός στην απάντηση του στην Βουλή στα σχετικά ερωτήματα.
Η σημερινή κυβέρνηση θέτει ως βασική προτεραιότητα την παράκαμψη της Χαλκίδας και εργάζεται καθημερινά να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που της κληρονόμησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι «πονηροί πολιτευτές» προετοιμάζονται ήδη «να πανηγυρίσουν» την κυβερνητική επιτυχία εκεί που οι ίδιοι απέτυχαν πολλαπλά και να την αποδώσουν στις δικές τους «ικανότητες» και στην δική τους «πολιτική πίεση».
Εμείς δεν είμαστε «εκπαιδευμένοι» στη «διαφήμιση του εαυτού μας» και δεν ανακοινώνουμε την κάθε μας ενέργεια. Προτιμούμε η κρίση του λαού της Εύβοιας να προκύπτει από τα αποτελέσματα και όχι από τα λόγια και τις φωτογραφίες. Άλλωστε δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική καριέρα ούτε αγωνιούμε να «χτίσουμε προφίλ» που θα «ταιριάζει» σε όλες τις συγκυρίες. Αγωνία μας είναι να πάει μπροστά ο τόπος μας, να απελευθερωθούν οι δυνάμεις του τόπου μας και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές κάτι καλύτερο από αυτό που εμείς βιώσαμε σε όλη μας τη ζωή. .

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages