Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.Χρυσόστομος μίλησε στην Κόρινθο

(από την ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου)
Με την συμμετοχή πυκνού ακροατηρίου συνεχίστηκαν την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, οι ομιλίες που αφορούν στον πνευματικό καταρτισμό της Αποστολικής Εκκλησίας της Κορίνθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Σεβασμιωτάτου  κ. Διονυσίου, ο πνευματικός του αδελφός Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Το περιβάλλον στον κατηχητικό λόγο της Εκκλησίας».
Ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος με τον βαθύ, θεολογικό και διδακτικό του λόγο ανέλυσε το οικολογικό πρόβλημα ρίπτοντας το βάρος της ευθύνης της «καταστροφής» του περιβάλλοντος στον άνθρωπο, ως διαχειριστού, του υπό του Θεού, πλασθέντος κόσμου. Ο άνθρωπος, προσλαμβάνοντας με σεβασμό άπασα την κτίση από τα χέρια του Θεού έχει την υποχρέωση να την χρησιμοποιεί και να την μοιράζεται με τους συνανθρώπους του με φόβο Θεού και σύνεση χωρίς να αυθαιρετεί και να την εκβιάζει με άπληστο τρόπο. Συμπερασματικά κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ότι η Εκκλησιαστική Κατήχηση θα πρέπει να σαρκώνει την ενότητα και να διδάσκει την αγάπη, καθώς αυτός που αγαπά αληθινά λατρεύει τον Θεό, σέβεται τον εαυτό του, τον συνάνθρωπο του και επομένως όλη την δημιουργία. Να έχει δηλαδή καρδιά που να καίγεται για όλη την κτίση.
Τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο ευχαρίστησε με θερμούς λόγους ο Σεβασμιώτατος άγιος Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος κλείνοντας την σύναξη τόνισε πως, αφού η γη είναι το σπίτι μας, θα πρέπει να το προστατεύουμε και να παρεμβαίνουμε στην προστασία του περιβάλλοντος με την ανακαινιστική δύναμη της πίστεως στον Θεό και Δημιουργό μας και Πλάστη μας.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 11:55 μ.μ. . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.Χρυσόστομος μίλησε στην Κόρινθο �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery