Η επίσκεψη της αν. Υπουργού Εργασίας στην Χαλκίδα για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η επίσκεψη της αν. Υπουργού Εργασίας στην Χαλκίδα για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την επιτυχημένη  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/03 για την Αλληλέγγυα Οικονομία με ομιλήτρια την κα Αντωνοπούλου και παρόντες τους  βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Εύβοιας και τον Δήμαρχο Χαλκίδας.  Δίνοντας δείγματα γραφής για το πώς τα Υπουργεία αυτής  της κυβέρνησης αντιλαμβάνονται, επεξεργάζονται και εκπονούν νομοθετικές ρυθμίσεις, η αν. Υπουργός Εργασίας παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια τον νέο Νόμο 4430/2016, τα πεδία εφαρμογής του, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υποστηρίζουν τους φορείς αλληλέγγυας οικονομίας (Κοιν.Σ.Επ, Κοι.Σ.Πε, κλπ) και τη σπουδαιότητα της εφαρμογής αυτής ως εργαλείο για την πλουτοπαραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Υπογραμμίζουμε  ότι αυτή η μορφή οικονομικής δραστηριότητας είναι μια εναλλακτική μορφή οργάνωσης βασισμένη στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, καθώς και του σεβασμού στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία, αποτελεί εδραιωμένο τρόπο επιχειρηματικότητας και συμβάλει κατά 15-20% στο ΑΕΠ των οικονομιών τους.
Η κα Αντωνοπούλου μίλησε, επίσης εκτενώς, για τους υψηλούς δείκτες ανεργίας που κληρονομήσαμε ως κυβέρνηση και που σημειώνουν σταδιακά φθίνουσα πορεία καθώς  και για τα νέα προγράμματα που θα υλοποιηθούν συντόμως. Οι ερωτήσεις από το κοινό, που παρακολούθησε με αμέριστο ενδιαφέρον την εκδήλωση, φώτισαν επιπλέον το εγχείρημα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παραβρέθηκαν πολλοί συμπολίτες μας που δεν είναι κομματικά μέλη ή ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Ορμώμενοι από αυτό, καλούμε το κοινό που ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί μέσα στο πλαίσιο της Αλληλέγγυας Οικονομίας, έως ότου συσταθούν τα περιφερειακά κέντρα ενημέρωσης, όπως ανακοίνωσε η κα Αντωνοπούλου,  να αναζητήσει ψηφιακά πληροφορίες μέσα από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις για το εγχείρημα αυτό, όχι μόνο γιατί αποτελεί λύση στην ανεργία αλλά γιατί ως συλλογική κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί τομή στον τρόπο εργασίας που προτάσσει την αυτοδιαχείριση, την καινοτομία,  ενώ συνάμα προστατεύει τις εργασιακές  σχέσεις των εργαζομένων.

Δελτίο Τύπου
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Εύβοιας

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages