Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε κοινή αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων.
Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ECLIPSE II» διεξήχθη με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιβολής του Νόμου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (SELEC)
Πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 06 έως 17 Μαρτίου με συμμετοχή των κρατών - μελών και των εταίρων του Κέντρου “SELEC”
Από την Ελληνική Αστυνομία κατασχέθηκαν συνολικά 656.426 τεμάχια τσιγάρων και 478 κιλά περίπου καπνού

Η Ελληνική Αστυνομία κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 17 Μαρτίου 2017 συμμετείχε στην κοινή αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ECLIPSE II», για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων.
Η επιχείρηση διεξήχθη με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιβολής του Νόμου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (SELEC) και συμμετείχαν τόσο τα κράτη μέλη του συγκεκριμένου Κέντρου (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Ελλάδα, Ουγγαρία, πΓΔΜ, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία) όσο και οι εταίροι του.
Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε ενεργά στην Κοινή Αστυνομική Επιχείρηση, διεξάγοντας εντατικούς ελέγχους στα συνοριακά σημεία και το εσωτερικό της χώρας, εστιάζοντας κυρίως σε μέσα μεταφοράς και διακίνησης των καπνικών προϊόντων.

Από τους 6.104 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε όλη την Ελληνική επικράτεια, βεβαιώθηκαν 96 παραβάσεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 656.426 τεμάχια τσιγάρων και (478) κιλά περίπου καπνού.
Συνελήφθησαν συνολικά 100 άτομα, εκ των οποίων 39 ημεδαποί και 61 αλλοδαποί, πολίτες Αλβανίας, Αρμενίας, Βουλγαρίας, Μαρόκου, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Ρουμανίας, Ρωσίας και Σλοβακίας.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 45χρονου ημεδαπού από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, καθώς διαπιστώθηκε να μεταφέρει συνολικά (400) κιλά κατεργασμένου λαθραίου καπνού (σχετικό το από 14-03-2017 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας).

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages