Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Μας είδαν

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Κατάσβεση πυρκαγιάς στην Θέση «ΝΥΣΙΡΗ» Τ.Κ Λούτσας, Δήμου Διρφύων–Μεσσαπίων

   Κατάσβεση πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε την 07/03/2017 και περί ώρα 12:15 σε αγροτική και  δασική έκταση στην θέση «ΝΥΣΙΡΗ» Τ.Κ Λούτσας, Δήμου Διρφύων–Μεσσαπίων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά σε αγρόκτημα – ελαιώνα και επεκτάθηκε στη συνέχεια σε παρακείμενες εκτάσεις και οφείλεται σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών (ελαιόκλαδων), με τη χρήση γυμνής φλόγας από τους ιδιοκτήτες του αγροκτήματος. Από την πυρκαγιά κάηκαν συνολικά δέκα (10) στρέμματα { έξι (6) στρέμματα δασικής και τέσσερα  (4) στρέμματα αγροτικής έκτασης }. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος έξι (6) πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία (3) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας κι ένα (1) όχημα με δύο (2) άτομα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ψαχνών.
Για την πυρκαγιά συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου, από άνδρες του Ανακριτικού Τμήματος της Πυρ/κης Υπηρεσίας ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ο  Δ.Β. ετών 62 και η Β.Κ ετών 55, κατά της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία και αποδόθηκε η κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Μετά από εντολή του Εισαγγελέα Υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερη και θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.


 Το τελευταίο διάστημα από τα τέλη Φεβρουαρίου και εξής, έχουν σημειωθεί στον νομό μας, αλλεπάλληλες πυρκαγιές, που έχουν ως αιτία έναρξης την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. Σε όλες τις περιπτώσεις έχουν  σχηματισθεί από την Υπηρεσία μας δικογραφίες και έχουν αποδοθεί  κατηγορίες στους υπαίτιους των πυρκαγιών.  Επειδή οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών, εφιστούμε την προσοχή στους ιδιοκτήτες – καλλιεργητές αγροτικών εκτάσεων οι οποίοι προβαίνουν στη χρήση φωτιάς για τον καθαρισμό των αγρών τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα προληπτικά μέτρα που αναφέρονται στο άρθρο 5 της   9/2000 ΠΥΡ/ΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ, όπως τροποποιήθηκε με την 9Α /2005 ΠΥΡ/ΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ


                                        ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
                                                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                              xalkida@psnet.gr  

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/Η Επιλογή είναι δική σου

Posted by Sourta Ferta on 2:20 μ.μ. . Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Κατάσβεση πυρκαγιάς στην Θέση «ΝΥΣΙΡΗ» Τ.Κ Λούτσας, Δήμου Διρφύων–Μεσσαπίων �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery