Συνάντηση δημάρχων με τον Π. Σκουρλέτη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση δημάρχων με τον Π. Σκουρλέτη

Η ομαλή πορεία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας, αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης που είχαν δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, την Τρίτη 21 Μαρτίου.
Στη συνάντηση αυτή, οι αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και μέλη  του Φορέα, περιέγραψαν στον υπουργό τα προβλήματα που έχουν ανακύψει για την ομαλή λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και σχετίζονται κυρίως με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την πολύμηνη αναμονή απαντήσεων από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τόνισαν ότι περιμένουν να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, περί της νόμιμης λειτουργίας, για την οποία ήδη έχουν αποφανθεί θετικά το Ελεγκτικό Συνέδριο, με μείζονα σύνθεση (7μελη), καθώς και 46 αποφάσεις της Επιτροπής του Άρθρου 152 του Ν. 3463/2009, στην οποία προεδρεύει δικαστικός λειτουργός.
 Ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα είναι καθοριστική και θα πρέπει να συμμορφωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών του Υπουργείου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Στη συνάντηση παρέστη και ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος είπε ότι το πρόβλημα υφίσταται από το 2015 και παρά τις διαβεβαιώσεις (από τότε) ότι θα βρεθεί λύση, παραμένει, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να κινδυνεύουν να χάσουν χρήματα από Κοινοτικά κονδύλια, τα οποία προορίζονται για επενδύσεις στο θέμα διαχείρισης απορριμμάτων. Παράλληλα, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι πάνω από την σκοπιμότητα, υπάρχει η νομιμότητα, την οποία άλλωστε επιδιώκουν και υπηρετούν στην προκειμένη περίπτωση οι Δήμοι.

  Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων  

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages