Έφυγε από τη ζωή ο Φώτης Συκιώτης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

‘Έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, ένας από τους καλύτερους παλαιούς κολυμβητές και υδατοσφαιριστές του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδος, ο Φώτης Συκιώτης, αδελφός του νυν  προέδρου Παναγιώτη Συκιώτη.

Ο Φώτης Συκιώτης γεννήθηκε το 1953 και γράφτηκε στο Ν.Ο.Χ. σε ηλικία 13 ετών, όπου αρχικά ασχολήθηκε με την κολύμβηση, με το ύπτιο και ελεύθερο να είναι τα κύρια στυλ  του.

Ως κολυμβητής έλαβε μέρος σε όλα τα Πανελλήνια Πανεπαρχιακά και Περιφερειακά Πρωταθλήματα που διοργάνωνε τότε η Κολυμβητική Ομοσπονδία, με πολλές πρώτες νίκες τόσο στο ύπτιο όσο και στο ελεύθερο.

Παράλληλα με την κολύμβηση, σε ηλικία 15 ετών ασχολήθηκε και με την υδατοσφαίριση όπου επί μία 12ετία ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας, με συμμετοχές με την ομάδα ανδρών στα κατ’ έτος τελούμενα από την Ομοσπονδία Πρωταθλήματα Β’ κατηγορίας, όπου
άνηκε ο Ν.Ο.Χ.

Ορισμένες χρονιές όπου τα Περιφερειακά και Παμπεριφερειακά Πρωταθλήματα Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης διεξάγονταν ταυτόχρονα στην ίδια ημερομηνία και στο ίδιο κολυμβητήριο, μετά τη συμμετοχή του στα ατομικά αγωνίσματα, στη συνέχεια μετείχε και στους αγώνες πόλο του Ν.Ο.Χ.

Το 1972 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Β’ Κατηγορίας, που έγινε στα Χανιά, παρά τον τραυματισμό του από αντίπαλο, έβαλε κι αυτός ένα λιθαράκι στην κατάκτηση του τίτλου που κέρδισε ο Ν.Ο.Χ. και αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Αγαπητέ Φώτη, το Δ.Σ., οι παλαιοί συμπαίκτες και συναθλητές σου,  προπονητές και αθλητές του Ν.Ο. Χαλκίδος σου εύχονται να είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα  θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στον πρόεδρο μας κ. Παναγιώτη Συκιώτη.
Ο νεαρός Φώτης Συκιώτης στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
                                 

Θεσσαλονίκη, 1990 – Οι παλαίμαχοι του Ν.Ο.Χ.
Ο Φώτης Συκιώτης, όρθιος, τελευταίος δεξιάεζάντας
(Οι φωτογραφίες είναι από το βιβλίο «Η Κολύμβηση στην Εύβοια» του κ. Γιάννη Καρβελά).

                                                                                   Το Δ.Σ. του Ν.Ο. Χαλκίδος

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages