Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1»

O Aναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» και στους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Θανάση Φουσκίδη.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης:
Δημοσιογράφος: Καλό μεσημέρι κύριε Υπουργέ.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλό μεσημέρι κύριε Παπαδόπουλε.
Δημοσιογράφος: Λοιπόν, παρακολουθώντας σας έτσι προσεκτικά έχω την αίσθηση ότι τις τελευταίες ημέρες έχετε κάνει μία αλλαγή σε επίπεδο τουλάχιστον ρητορικής. Ακόμα και αυτά που είπατε για τα Εξάρχεια ότι θα γίνουν μία κανονική γειτονιά οφείλω να σας πω ότι έχουν συζητηθεί αρκετά.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Παπαδόπουλε, αυτή είναι η επιδίωξη από την πλευρά της κυβέρνησης. Οι γειτονιές που δεν είναι στην κατάσταση που πρέπει να ομαλοποιηθεί εκεί η κατάσταση και να γίνουν όπως και οι υπόλοιπες γειτονιές.
Υπάρχουν όμως δύσκολες περιπτώσεις και πιο εύκολες περιπτώσεις. Έχω μιλήσει και για τα Εξάρχεια, έχω μιλήσει και για τη Δυτική Αττική που είναι οι κατ’ εξοχήν δύσκολες περιοχές όπου για πάρα πολλά χρόνια σκουπίζονταν εκεί πέρα τα προβλήματα και δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον πέραν από εντυπωσιακές επιχειρήσεις χάρη των ΜΜΕ.
Δημοσιογράφος: Ειδικά για τα Εξάρχεια θυμάμαι να λέτε και εσείς και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν εκεί κυρίως μία σπέκουλα ή μία ρητορική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που διαχώριζαν δηλαδή τα Εξάρχεια από άλλες περιοχές.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ποτέ δεν πάψαμε να λέμε ότι είναι περιοχή με πάρα πολλά εγκλήματα, ότι είναι περιοχή όπου συσσωρεύονταν, όπως είπα πριν προβλήματα και δεν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον και αυτά τα προβλήματα δυστυχώς δεν μπορεί να επιλυθούν σε 24 ώρες, όπως υπόσχεται ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά δεν το έκανε όταν ήταν κυβέρνηση.
Τα προβλήματα εκεί αρχίσαμε να τα αγγίζουμε από τις πρώτες ημέρες που καθίσαμε σε αυτές τις καρέκλες. Να θυμίσω επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των κυκλωμάτων των ναρκωτικών με πολύ καλά αποτελέσματα μέχρι σήμερα, όπως λένε οι κάτοικοι. Και βέβαια τα προβλήματα δεν έχουν εξαλειφθεί, συνεχίζουν και υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και σιγά -σιγά αρχίζουμε να λύνουμε το κουβάρι.
Δημοσιογράφος: Να πάμε και σε ένα άλλο μέτωπο κύριε Υπουργέ. Ο κύριος Δένδιας, πρώην κάτοχος της θέσης που έχετε εσείς σήμερα, είπε τόσο στο ΑΠΕ όσο και εδώ στα «Παραπολιτικά 90.1» σε ό,τι αφορά τη δράση της  Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ότι υπάρχουν εντός ή εκτός εισαγωγικών πιέσεις ούτως ώστε να μην κινείται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, οι οποίες ίσως στο παρελθόν συνδέονταν, όχι να το πούμε πολιτικά, εν πάση περιπτώσει είχαν αντίστοιχες θέσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς πως το κρίνετε όλο αυτό;
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Παπαδόπουλε, εγώ εξεπλάγην από τη δήλωση του κυρίου Δένδια, επειδή έχει περάσει από αυτή την καρέκλα, τη θεωρώ πολύ άστοχη.
Η Αντιτρομοκρατική λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο της Αστυνομίας και των στόχων της Αστυνομίας. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, να θυμίσω τη περίπτωση Ρούπα, να θυμίσω άλλες περιπτώσεις.
Δεν θα έπρεπε ο κύριος Δένδιας να αναφέρεται με τόση προχειρότητα ή ανευθυνότητα θα έλεγα για την Αντιτρομοκρατική που στο πλαίσιο της Αστυνομίας έχει προσφέρει όπως προσφέρει και όλη η Αστυνομία.
Δημοσιογράφος: Μιας και είπατε το θέμα της κύριας Ρούπα και είχαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες τα όσα έγιναν με τους φακέλους, την αποστολή. Καταλήξατε σε κάποια συμπεράσματα κύριε Υπουργέ από τις έρευνες που κάνατε;

Υπουργός: Για τους φάκελους με ρωτήσατε;

Δημοσιογράφος: Ναι.

Υπουργός: Συνεχίζεται η έρευνα είναι μία περίπτωση όχι τόσο εύκολη. Τα δέματα αυτά ταχυδρομήθηκαν σε γραμματοκιβώτια στην Αθήνα. Έχουμε αρκετά στοιχεία και έχουμε αρκετά στοιχεία τα οποία ερευνώνται από τα εργαστήρια αλλά δεν θα ήθελα αυτή τη στιγμή να πω τίποτα παραπέρα.

Δημοσιογράφος: Άρα οι έρευνες συνεχίζονται, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

Υπουργός: Όχι, όχι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες.

Δημοσιογράφος: Θα ήθελα να σας ρωτήσω με την εμπειρία και από το διάστημα που είστε Κατεχάκη, θα γνωρίζετε και εσείς ουκ ολίγες φορές πως και ο προκάτοχος σας και εσείς, επειδή είναι ένα ζήτημα για το ΣΥΡΙΖΑ κάπως ιδιαίτερο, έχετε βρεθεί στο στόχαστρο.

Νιώθετε κάποια πίεση από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ή από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον στα θέματα της ασφάλειας, της αστυνόμευσης, να είστε πιο προσεχτικός πιο διαλλαχτικός. Ακούς και από πλευράς αστυνομικών και αυτό που επικαλέστηκε και ο Θανάσης Φουσκίδης, τις δηλώσεις του κυρίου Δένδια;

Υπουργός: Κύριε Παπαδόπουλε κριτική έχω ακούσει από πάρα πολλές πλευρές. Μερικές φορές και κριτική εποικοδομητική και μας βοηθάει και η κριτική σε μερικές περιπτώσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχω διαφωνήσει και με απόψεις ορισμένων πλευρών του ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως η συνολική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ήταν στην κατεύθυνση που βλέπουμε και φυσικά εμείς παίρνουμε εντολές από την κυβέρνηση, από τον Πρωθυπουργό για τις όποιες ενέργειες.

Δημοσιογράφος: Νιώθετε ότι έχετε πλήρη κάλυψη από τον Πρωθυπουργό ανεξάρτητα από την επιμέρους κριτική από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ., τη νεολαία ή όπου αλλού το Τμήμα Δικαιωμάτων.

Υπουργός: Δουλεύουμε συντεταγμένα κάτω από τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και από εκεί και πέρα διάφορες απόψεις που ακούγονται κατά καιρούς, κριτικές μπορεί να ακούγονται και πολλές μπορεί να είναι και δίκαιες.
Δημοσιογράφος: Πάμε και στα θέματα της επικαιρότητας κύριε Υπουργέ. Υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες ότι εν πάση περιπτώσει η αξιολόγηση είναι κοντά στο να κλείσει και εγώ θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχετε την αίσθηση ότι τα μέτρα τα οποία θα τη συνοδεύουνε θα περάσουν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καταρχάς αποφεύγω να μιλάω για θέματα που δεν έχω σχέση.

Δημοσιογράφος: Εντάξει, δεν είναι στις αρμοδιότητές σας αλλά όπως καταλαβαίνετε είστε κυβερνητικό στέλεχος, είναι το θέμα της επικαιρότητας.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πλην όμως ξέρετε το γνωστό ότι τίποτα δεν είναι αποφασισμένο εάν δεν αποφασιστούν τα επιμέρους ζητήματα, εάν δεν τελειώσει η διαπραγμάτευση.

Πιστεύουμε ότι θα οδηγηθεί σε κατεύθυνση κλεισίματος αλλά από εκεί και πέρα είναι οι αρμόδιοι υπουργοί και ο Πρωθυπουργός. Σε ό,τι αφορά την υποστήριξη των όποιων αποφάσεων, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δημοσιογράφος: Ετοιμάζονται τα μέτρα που θα ψηφιστούν ακόμα και την εβδομάδα του Πάσχα, όπως λένε οι δικές μας πληροφορίες, από την πλευρά τουλάχιστον του προεδρείου της Βουλής;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Για λεπτομέρειες θα προτιμούσα να μιλήσουν οι αρμόδιοι, αυτοί που διαπραγματεύονται και να μην κάνουμε τους γνώστες των πάντων οι υπόλοιποι από έξω.

Δημοσιογράφος: Τώρα επειδή έρχονται και ερωτήσεις από ακροατές εκτός από τα Εξάρχεια, μας γίνονται ερωτήσεις, το “επισημάνατε” και εσείς για την Δυτική Αττική.

Υπάρχουν εκεί κάποιοι συγκεκριμένοι λόγοι που είναι η κατάσταση πιο σύνθετη πιο δύσκολη, όπως είναι τα Εξάρχεια για άλλους λόγους όμως;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Παπαδόπουλε το πρόβλημα, το τεράστιο πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο από τα Εξάρχεια της Δυτικής Αττικής, δεν το έχει αναδείξει κανένας.

Δημοσιογράφος: Έχει να κάνει με τους Ρομά;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Έχει να κάνει με τους Ρομά οι οποίοι βρίσκονται εκεί πέρα και το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς τους ανθρώπους  είναι φιλήσυχοι άνθρωποι αλλά μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ένα περιβάλλον εγκατάλειψης πολλών δεκαετιών έχουν δημιουργηθεί φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικότητας.

Βρισκόμαστε σε επαφή και με τη συνομοσπονδία των Ρομά. Έχουμε αποφασίσει και κοινές δράσεις, μαθήματα στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής και φυσικά δεν χαριζόμαστε σε ό,τι αφορά τους αστυνομικούς ελέγχους στην περιοχή και αυτό νομίζω έχει γίνει αντιληπτό και εκεί και λίγο παραπέρα.

Δημοσιογράφος: Μάλιστα, Κύριε Υπουργέ, κύριε Τόσκα, σας ευχαριστούμε για τη συνομιλία.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Να είστε καλά.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages