Εκδήλωση της Ι. Μητροπόλεως για την Μεγάλη Εβδομάδα στη Χαλκίδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εκδήλωση της Ι. Μητροπόλεως για την Μεγάλη Εβδομάδα στη Χαλκίδα

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ.
Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, την οποία διοργανώνει για περισσότερα από 40 χρόνια η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, προετοιμάζοντας και με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.
Η Εκδήλωση, την οποία προλόγισε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, πραγματοποιήθηκε στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, την οποία κατέκλυσε πλήθος ευσεβών Χαλκιδέων, παρακολουθώντας το Χορό Ψαλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Μουσικής κ. Γεωργίου Γερογιάννη, να αποδίδει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, εν είδει οδοιπορικού, με άριστο, ως προς την απόδοση και το ύφος της ψαλτικής τέχνης, τρόπο.
Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας, ο οποίος πραγματεύθηκε επίκαιρη ομιλία με θέμα: «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ».
Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομιλητή π. Δαμασκηνό για την ομιλίας που έκαμε προς τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χοράρχη κ. Γεώργιο Γερογιάννη και τα λοιπά μέλη της Χορωδίας, τα οποία έψαλλαν τους ύμνους, τον παρουσιαστή κ. Γεώργιο Αγγέλου, δημοσιογράφο του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως, τους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής για την φιλοξενία της Εκδήλωσης και φυσικά όλους τους προσελθόντας χριστιανούς, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των Αρχών και του Στρατού, οι οποίοι βρήκαν χρόνο και τρόπο για να προσέλθουν, προς τους οποίους ευχήθηκε αναλόγως για την Μεγάλη Εβδομάδα.
(Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου)











*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages