Η Ζωή Λιβανίου στο Πεδίο του Άρεως για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Ζωή Λιβανίου στο Πεδίο του Άρεως για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν στο Πεδίο του Άρεως η Περιφέρεια Αττικής και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου.
Η Ζωή Λιβανίου είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στα βιωματικά εργαστήρια που διοργανώθηκαν από τους εθελοντές του Δικτύου, να συνομιλήσει με τα παιδιά και τους γονείς τους στην πραγματικά εξαιρετική και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία διαπολιτισμικής επικοινωνίας μέσα από παιχνίδια και αφηγήσεις από όλο τον κόσμο.
Σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ αφού συνεχάρη την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, και όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση της εξαιρετικής αυτής πρωτοβουλίας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των βιβλίων που ενισχύουν τη φαντασία και τις νοητικές διεργασίες των παιδιών. Τα βιβλία αποτελούν  δύναμη απελευθέρωσης, οδηγό χειραφέτησης του πνεύματος και προϋπόθεση διαμόρφωσης ενεργών πολιτών. Μέσα από τα βιβλία ο άνθρωπος γίνεται καλύτερος, μαθαίνει περισσότερα για τον κόσμο, προβληματίζεται, σκέφτεται και συχνά αναθεωρεί.
Είναι πολύ σημαντικό να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο το βιβλίο στη χώρα μας παρά την οικονομική κρίση και να διευκολυνθεί με κάθε τρόπο η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στη γνώση που κρύβουν μέσα τους τα βιβλία. Η σημερινή κυβέρνηση παρά τις αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων προσπαθεί να διευκολύνει τις συνθήκες πρόσβασης στη γνώση και σειρά ενεργειών της, που δεν είναι ελκυστικές για να προβληθούν από τα μέσα, έχουν προστατέψει το δικαίωμα όλων στο αναγκαίο πολιτισμικό και κοινωνικό αγαθό της παιδείας. 

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages