Συνεχίστηκε η επικοινωνία του Μητροπολίτου Χαλκίδος με μαθητές των σχολείων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνεχίστηκε η επικοινωνία του Μητροπολίτου Χαλκίδος με μαθητές των σχολείων

Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκρίθηκε σε προσκλήσεις διδασκόντων και διδασκομένων Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως και πραγματοποίησε επίσκεψη σε αυτά.
Την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο Βατώντα και τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου κατόπιν αιτήματος των Διδασκόντων.
Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου-Εφημέριος της Ενορίας, μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Χαράλαμπο Παπανικολάου, τους διδάσκοντες και του μικρούς μαθητές, οι οποίοι ήταν ιδιαιτέρως εγκάρδιοι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του Σεβασμιωτάτου. Μετά το πέρας του ιερού Μυστηρίου, ο Σεβασμιώτατος έχρισε ιερό έλαιο όλους τους προσελθόντες και διένειμε στα παιδιά αναμνηστικές ευλογίες ενώ αμέσως μετά είχε σύντομη επικοινωνία με τους διδάσκοντες.
Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού και του Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Λοβέρδου.
Στην κατανυκτική αυτή Ιερά Ακολουθία, συμμετείχαν και τα παιδιά από το Λύκειο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού, τα οποία κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και προς τα οποία ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο.
Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, προσκεκλημένος να τελέσει κι εκεί το Ιερό Ευχέλαιο. Εκεί τον υποδέχθηκαν οι Πρωτοπρεσβ. Νικόλαος Δανέλης, Πρεσβ. Στυλιανός Σωτηρόπουλος, Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρής και Πρεσβ. Ιωάννης Μάνος, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Βασίλειος Τόλης και όλο το περί αυτόν διδακτικό προσωπικό μαζί με τους μικρούς μαθητές. Κατά την διάρκειά του ιερού Μυστηρίου ο Σεβασμιώτατος εξήγησε τη σημασία του στους μαθητές.
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και ο π. Νεκτάριος μετέβησαν στον Πεισώνα Διρφύων, προσκεκλημένοι των διδασκόντων και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και τέλεσαν το Μυστήριο του Ευχελαίου, μαζί με τον Εφημέριο της Ενορίας Οικον. Εμμανουήλ Βιολάκη.
Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Στέφανος Καραμπέρης, μαζί με όλο το διδακτικό προσωπικό και τους μικρούς μαθητές, συμμετείχαν στο Μυστήριο και χρίσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και τους Κληρικούς του.
Ο Σεβασμιώτατος και στα δύο Σχολεία, εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση που του απηύθυναν οι αντίστοιχες σχολικές κοινότητες, ενώ διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες και γλυκίσματα.








*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages